Zenés, gyerekprogramos húsvéti vásárok lesznek Bécsben

  Piros tojás és csokinyuszi – március 17. és április 2. között ismét számos különleges helyszínen várják a látogatókat a bécsi húsvéti vásárok. A hagyományos kirakodó vásárok hangulatát a háttérben szóló élőzene és a gyerekprogramok teszik idén igazán egyedivé.

  Bár a karácsonyi vásárok már téli álomra szenderültek, a vásárok szerelmeseinek mégsem kell csüggedniük, hiszen március 17-én hivatalosan is megnyitnak a húsvéti vásárok Bécsben: A barokk környezetbe ékelt Schönnbrunni kastélynál található vásáron 60 osztrák kézműves dekoratív húsvéti ajándékkínálatából és ínyenc falatai közül válogathatnak az odalátogatók. Az osztrák főváros legnagyobb vására immár 16. alkalommal nemcsak a felnőtteknek, hanem a kisgyermekeknek is különleges élménnyel szolgál, hiszen ők a húsvéti nyuszi-műhelyben (Osterhasenwerkstatt) a tojáskeresés mellett marcipánból nyulakat formázhatnak, illetve virágot köthetnek, míg a szüleiket elő dzsesszkoncertekkel szórakoztatják.

  Míves tojások a Freyung térenForrás: ©WienTourismus/Karl Thomas

  A 17. kerületben található Kalvarienbergfest nemcsak a húsvéti ajándékkeresőket invitálja, hiszen itt a kreatív foglalkozásokon lehetőség nyílik arra, hogy a saját fantázia és alkotói tehetség is kibontakozzon. A jó hangulatot a háttérben szóló élő zenével garantálják a szervezők, a nyudíjasokat pedig előadásokkal várják.

  A március 23. és április 1. között érdemes a Pratert is felkeresni, ahol ingyenes programok várják a kisgyermekes családokat. A húsvéti ünnepi programmsorozat keretein belül a gyermekek pecsétet gyűjthetnek, amit később az élményparkban található játékok kipróbálására válthatnak be. Aki az összes állomás feladatát teljesíti, részt vehet a Prater nyereményjátékán is.

  Adjon a kultúrának is!
  Az osztrák főváros idén tavasszal több érdekességgel is kecsegtet, ha inkább a művészetek és komolyzene érdeklik. Az Albertinában akvarellekből rendeznek hatalmas kiállítást, és egész 2018 a szecesszió jegyében telik a városban, hiszen ez az irányzat most ünnepli századik születésnapját, a szintén születésnapos (650-edik!) Osztrák Nemzeti Könyvtár pedig eredeti Mozart-kéziratokat állít ki.

  Aki inkább a hagyományőrző osztrák vásárok hangulatára vágyik, a Bécs óvárosában fellelhető Freyung téri Altwiener Ostermarkton megtalálja amit keresett. Itt Európa legnagyobb tojáskollekciójából, több mint 40 ezer hímzett tojásból válogathat. Ezen felül számos osztrák specialitást is kipróbálhat, a húsvéti kalácstól (Osterpinze) a húsvéti bárányhúsig, valamint akár kézműves és virágkötő termékei között találhatja meg az ideális húsvéti ajándékot is. Nem messze ettől a tértől található az Am Hof húsvéti vásár, ahol szintén hagyományos tojások és virágdíszek, valamint hétköznapi osztrák ételek közül szemezgethet kedvére.

  Vásár a Schönbrunn-nálForrás: ©WienTourismus/Karl Thomas

  A húsvéti vásárok teljes programkínálata

  Schönbrunni kastély húsvéti vásár:
  2018. március 17 – április 2., minden nap 10 és 18 óra között, bővebb információkat itt talál.
  Kalvarienbergfest:

  2018. március 14 - április 1., hétfő-péntek 10-18 óra között, szombat-vasárnap 9-18 óra között
  Élőzene csütörtök-vasárnap 14.00 órától, további tudnivalók itt.

  Prater:
  Március 23 – április 1, bővebb információkat itt olvashat.

  Altwiener Ostermarkt húsvéti vásár:
  2018. március 16 - április 2., minden nap 10 és 19.30 óra között, további információk itt olvashatók.

  Am Hof téri húsvéti vásár:
  2018. március 17 - április 2., hétfő-csütörtök 11 és 20 óra között, péntek-vasárnap & ünnepnapokon 10-20 óráig. Az ételt-italt árusító standok 21 óráig tartanak nyitva, bővebben itt.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!