Hatalmas Mickey egeret építettek virágból Dubajban

  Rekordnagyságú, virágból készült Mickey egeret lepleztek le Dubaj virágoskertjében, a Miracle Garden-ben. 

  A legek városa természetesen a növények rajongóinak is kínál látnivalót, nem is akármilyet: a Miracle Garden („Csodák kertje”) olyan, mintha állandóan a debreceni Virágfesztivál elevenedne meg. Az immár 90 éves park a saját születésnapját egy gigászi virág-Mickey egérrel ünnepli – írja a Lonely Planet News. A 18 méter magas szobor megépítéséhez összesen százezer virágot használtak fel.

  Forrás: Facebook

  A Miracle Garden a világ legnagyobb természetes virágoskertje, mely időről-időre újabb és újabb kreációkkal gazdagodik: 2016-ban például egy Emirates gépet dekoráltak ki élő növényekkel.

  A legújabb alkotás a parknak immár harmadszorra nyert Guinness világrekordot: most már itt található a világ legnagyobb formázott (és belülről megerősített) növényszobra. A közel 35 tonnás alkotást héttonnás fémszerkezet tartja, talapzatát pedig ötven tonna beton adja. Mickey egér fehér és piros petúniákból, fehér muskátliból és sárga violákból áll.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!