133 ezerért alhat egy ilyen parakapszulában a hegyoldalban

A paraturizmus egyik fellegvárába kínál szobát a magánszállások mellett már egyre több alternatív élményszállás-lehetőséget is kihasználó Airbnb. Így aztán a magaslati levegővel szimpatizáló turisták egy ideje már a hegyről lógó üvegkalitkák egyikében, elképesztő panoráma mellett is álomra hajthatják fejüket.

Szerette volna kipróbálni, milyen lehet egy sziklafalon egy kondorkeselyű fészkében aludni? Ennél jobb alkalma nem is lesz talán soha! A perui Szent Völgy hegyoldalában most akár teljesen átlátszó luxus kabinban is megkaphatja ezt az élményt - írja oldalán az Airbnb.

Fotó: Airbnb

A Skylodge Adventure Suites nevű hegyi szálláshelyet két évvel ezelőtt fűzték fel a sziklafalra, egy ideje pedig már az Airbnb is felvette kínálatába éjszakánként 133 ezer forintnak megfelelő dollárért reggelivel és borral megtámogatott vacsorával együtt. Az egyre népszerűbb szállásfoglaló oldal az elmúlt időben ugyanis olyan különleges szállásokat is felvett már portfóliójába, mint a fákra épült kunyhók, a világ első tévés szakácsának, Julia Child-nak a provanszi nyaralója, vagy egy tényleg rendhagyó erdei szállásélmény Londonban. Legutóbb például egy éjszakát lehetett nyerni Dublin legendás sörfőzdéjének tetőtéri szobájába - ahol a Guinness Gravity Bar sörös csapjai között lehet aludni. És Németországban szintén az Airbnb-nek köszönhetően próbálhatjuk ki ma már azt is, hogy milyen házikóban és pontosan mekkora helyen aludtak a legszegényebbek az 1750-as években.

Fotó: Airbnb

Na, de visszatérve a perui hegyi szállásra: ahhoz, hogy elfoglaljuk a kabinunkat, előbb meg kell másznunk egy vaslépcsőkből, létrákból és pallókból álló 400 méteres hegyi ösvényt. Ám ha azt leküzdöttük, olyan misztikus magaslati panorámában lehet részünk, amit ezek a fotók biztosan nem adnak vissza.

Fotó: Airbnb

És ha már egyszer tényleg arra járnak, megnézhetik a közelben található Machu Picchut is. Azzal azonban számoljanak, hogy az egykori inka uralkodó osztályok számára épített főként templomokból, palotákból és csillagvizsgálóból álló komplexumhoz nem kényelmes sétaút vezet. Bár ez az útszakasz a szikla-szállás után talán már senkinek nem fog gondot okozni.

Mindenesetre a jellegzetes útvonal oka, hogy régen szándékosan nehezen járható nyomvonalat jelöltek ki. Olyat, amelynek több pontjáról is komoly szakadék tárul az ember szeme elé. És nagy valószínűséggel talán pont ez az oka annak, hogy Machu Picchut még ma is jó állapotban csodálhatjuk meg (a spanyol gyarmatosítók sem találtak rá a dzsungelben, ezért nem tudták lerombolni).

Fotó: Wolfgang Kaehler / Getty Images Hungary

Machu Picchut és természetes környezetét 2007 óta a Világ Új Hét Csodájának egyikeként tartják számon; a magas hegyek, a mély kanyonok és a hömpölygő folyók mentén élő gazdag növény- és állatvilága miatt pedig egyre szívesebben látogatják a turisták. Pláne az utóbbi hatvan évben. Mert Machu Picchu a múlt század derekán vált igazán népszerű turisztikai célponttá, egészen pontosan akkor, amikor Az Inkák titka című filmet Charlton Heston főszereplésével és 500 helyi lakos statisztálásával forgatták le. A film hatására 1954-ben a turisták szinte megrohamozták a várost.

Újabb cikkünk ebben a témában:

Hatalmasat tarolt a Perut népszerűsítő bőrönd
Ezt látva sutba dobja egyszerű, fekete poggyászát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek