Kezdődik a kulturális tavasz Bécsben

Februártól szeptemberig sokoldalú kulturális kínálattal várja Bécs az odalátogatókat. A Mozart-ház a zeneszerző halhatatlanságának állít emléket, a Zsidó múzeum az érdekházasságok segítségével menedéket kereső zsidó nők sorsát mutatja be, a Raimund Theater pedig a Bodyguard című világhírű musicalt tűzte műsorra. A bécsi Wien Holding programajánlóját közöljük.

A Mozart-ház (Mozarthaus) új időszakos kiállítása azt a kérdést járja körbe, hogyan vált Mozart világhírűvé. A múzeum és az Osztrák Nemzeti Könyvtár (Österreichische Nationalbibliothek) közös kiállítása a Mozart útja a halhatatlanságba. A zseni és az utókor címet viseli, ami 2019. januárjáig lesz megtekinthető. Többek között ezzel a különleges kiállítással ünnepli 650. születésnapját az Osztrák Nemzeti Könytár, ahol a világ egyik legrégebbi és legszebb dísztermét is megnézhetik az érdeklődők. A tárlat célja, hogy versek, legendák, nekrológok segítségével betekintést nyújtson abba, hogy az utókor hogyan fedezte fel magának a zeneszerzőt és ismerte el annak munkásságát.

A Mozart-tárlat egy részleteForrás: (c) Mozarthaus Vienna/Eva Kelety/Östereichische Nationalbibliothek

A Kunst Haus Wien Elina Brotherusnak szentel egy időszakos kiállítást, amely március 14-től szeptember 2-ig látogatható. A tárlat címe: It's Not Me, It's A Photograph, és a finn művésznő Bécsben készült legújabb műveit mutatja be a nagyközönségnek. Szeptemberben csendéleteket ábrázoló festmények nagyszabású gyűjteménye váltja majd fel ezt a kiállítást.

A bécsi Zsidó múzeumban (Jüdisches Museum) 2018. május 16-tól az érdekházasságok állnak majd a középpontban. A múzeum kiállítása olyan bécsi zsidó nők történetét mutatja be, akik csak érdekházasság révén tudtak külföldre menekülni. Május 29-től pedig a The Place to Be – Szalonok az emancipáció helyszíneként című kiállításon a bécsi szalonok kulturális, politikai és gazdasági jelentősségével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A Bodyguard nagyon népszerű, foglaljon jegyet előre!Forrás: (c) www.musicalvienna.at

A bécsi színházak is nagyon sokoldalú kínálattal jelentkeznek márciustól egészen szeptemberig. A különleges akusztikával rendelkező Theater an der Wien például Bécs egyik legszebb és legnagyobb hagyománnyal rendelkező operaszínpada, ahol az elkövetkező hónapokban olyan nagysikerű művek kerülnek bemutatásra, mint például Gottfried von Einem Az öreg hölgy látogatása, Benjamin Britten Szentivánéji álma vagy Wolfgang Amadeus Mozart Cosi fan tutte-ja.

Az operák mellett könnyed szórakozásra hívja a nézőket Bécs két nagy musical-színháza. A tavaly szeptemberi premier óta folyamatos sikernek örvendő I Am From Austria továbbra is látható a Raimund Theater színpadán. Ráadásul szeptembertől már a bécsi Ronacherben is megtekinthető lesz a Bodyguard című világsiker. A jegyek február 7. óta elővételben kaphatók.

Aki pedig csupán egy különleges városnézésre vágyik, az a DDSG Blue Danube hat hajójának egyikén biztosan megtalálja, amit keres. A hajók nemcsak a Duna-csatorna által nyújtott panorámát mutatják be, de több műsoros programra is invitálják az érdeklődőket. Aki pedig bécsi látogatását össze szeretné kötni egy pozsonyi kikapcsolódással, az március 23-tól újra igénybe veheti a Twin City Liner szolgáltatásait.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek