Márciustól többe kerül Michelangelót nézni Firenzében

  A jövő hónaptól alaposan meg kell fontonia minden látogatónak, hogy megér-e számára ennyit a művészet, ugyanis a firenzei Uffizi Képtár emeli a belépőjegyek árát.

  Botticelli, Raffaello, Michelangelo, Caravaggio és da Vinci műveire sokan kíváncsiak Firenzében, a népszerűség viszont a bejáratnál kígyózó sorokat eredményez. A múzeum vezetősége ezért átalakítja a jegyvásárlási rendszert, remélve, hogy ezzel két legyet üt egy csapásra – írja a Condé Nast Traveler.

  Uffizi: most legalább nem kell rohanni a műkincsek között, ha mindent látni akarForrás: Flickr.com

  Mivel céljuk, hogy a múzeumban töltött idő tartalmasabb és mélyebb legyen, az egyszeri belépésre jogosító jegyár drágulása mellett a szezonális és éves bérletek olcsóbbak lesznek, ráadásul ezekkel nem kell majd minden alkalommal sorba állni a pénztárnál.

  A két intézkedés együttes eredménye várhatóan az lesz, hogy rövidülnek a sorok. Ráadásul a jegyárak különbséget tesznek csúcsszezon (márciustól októberig) és holtszezon (novembertől februárig) között. 

  Tavasz a Boboli KertekbenForrás: Flickr.com

  Az Uffizi Képtárra kíváncsi látogatók általában a Boboli Kerteket és a Pitti Palotát is meg szeretnék nézni, így nekik jó hír, hogy mostantól a három attrakció kombinált jegye háromnapos időtartam alatt használható fel, így nem kell egyik helyről a másikra rohanni, nyugodtan ki tudják élvezni a látnivalókat. 

  Ha Firenzében jár az idén, ne feledje, hogy megnyitották a látogatók előtt azt a folyosót is, ahol Michelangelo rejtőzködése idején a falra is festett. Ezenkívül is akad még itt látnivaló, a Vasari-folyosótól kezdve: bőven akadnak tippjeink, ha a legjobbat akarja kihozni egy firenzei kiruccanásból.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!