Olcsó gyorsvonat köti össze jövőre Madridot és Barcelonát

Ha azt halljuk, hogy mindössze háromórás vonatút Madrid és Barcelona között, wifivel felszerelt vagonokban, és biometrikus jegykezeléssel, az első, ami eszünkbe jut, hogy ez méregdrága lesz. Pedig a jelek szerint vannak még csodák.

Az Eva névre keresztelt, 2019-ben induló vonatcsoda terveit a minap jelentette be a spanyol állami vasúttársaság, a Renfe, írja a CNN. Ami a jegyek árát illeti, 20-25 százalékkal lesznek olcsóbbak, mint a jelenlegi 98 eurós viteldíj a vonal testvérszolgáltatójánál, az Ave-nál, pedig ez a vonal a világ negyedik leggyorsabbja. A jelek szerint a néven sem sokat gondolkodott a Renfe, Ave–Eva, ugye megvan Önnek is? 

Száguld az Ave Madrid és Barcelona között, jóval kétszáz kilométeres óránkénti sebesség felettForrás: Flickr.com

De még mielőtt fennakadna a jegyek árán, a spanyol közlekedési miniszter elmagyarázta, hogy a jegyek épp az új technológia miatt lesznek olcsóbbak. Az Eva vonal szinte teljesen digitálisan fog működni, így csökkentik a költségeket. Az utasok online foglalhatnak, e-jegyet kapnak, az ellenőrzés biometrikusan történik majd, ráadásul ezt az egy jegyet használhatják végig a tömegközlekedésen is egészen a célállomásig.

A vonat a tervek szerint napi ötször száguld majd Madrid főpályaudvara, az Atocha és a Barcelona repülőtere melletti El Prat de Llobregat pályaudvar között, ahonnét már csak húsz perc metróval a katalán nagyváros belvárosa.

Jelenleg az Ave sikerrel veszi fel a versenyt a két város között repülővel közlekedőkkel, ugyanis 65 százalékuk választja inkább a vonatot. A tisztának és szupergyorsnak tartott Ave nyomdokaiba lépő Eva vonal iránt máris nagy a lelkesedés. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek