Sziesztázó hely nyílt Madridban óránként 6 euróért

Folyton csak nyúlik a szája, mert elfáradt a városnézésben vagy elpilledt egy kiadós ebéd után? Térjen be egy sziesztázóba, és dőljön le akár csak egy órára!

 

Dubaj, Belgium és Japán után mostantól már Madridban is talál ilyet, a héten nyitották meg ugyanis Spanyolország első Siesta & Go nevű pihenőhelyét.

Fotó: Siesta&Go

Az alvóbárba akár előre is be lehet jelentkezni, de ha véletlenül esik be, akkor is talál majd magának egy ágyat a 19 közül - írja a brit Metro News. Van több ágyas, közösségi szoba, de privát, egyágyas is - mindegyikben minden vendég után rendszeresen cserélik az ágyneműt is, vagyis a higiénia miatt az üzemeltetők szerint nem kell aggódni.

Fotó: Siesta&Go

Ha azonban valakit mégiscsak zavarna, hogy idegen helyen kell álomra szenderülnie, akkor azt is megteheti, hogy egyszerűen csak elfoglalja a társalkodó helyiség egyik karosszékét, papucsot húz, és kezében kedvenc újságjával kényelmesen elpilled benne. Fizetni a pihenésért óradíjban kell (a nyitás alkalmával most egy órára hat eurót, fél órára hármat), és attól függően, hogy a drágább egyszemélyes vagy közösségi szobában szeretne-e ledőlni. A számla végösszege persze attól is függ, hány órára béreljük ki azt az ágyat - mert minél többet durmolunk benne, annál olcsóbban tehetjük azt.

A bérleti díjban benne van az is, hogy a személyzet a kért időpontban ébreszti a vendéget, így aztán biztos, hogy senki nem fog elaludni, vagy álmában túlköltekezni. A sziesztázót egyébként kenyérpirítóval és kávéfőzővel is felszerelték, így bárki készíthet magának egy kis uzsonnát, vagy megfőzheti a délutáni feketéjét is, mielőtt még tovább indulna útjára.

Fotó: Siesta&Go

Az alvóbárt persze szándékosan a madridi pénzügyi negyed szívébe, Azcába tervezték, és elsősorban a környék irodaházaiból kikerülő, önmagukat álmosra dolgozóknak találták ki. Mert ahogy a cég is írja Facebook-oldalán: a délutáni szendergés csökkenti a feszültséget, jó hatással van a kreativitásra és fokozza a teljesítményt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek