Leomlott a segesvári várfal egy szakasza

  Hétfőre virradóan leomlott a segesvári középkori vár falának egy 4,5 méteres szakasza - írja az MTI az Agerpres hírügynökség közleménye alapján.

  A térfigyelő kamerák rögzítették a várfal leomlását. A Maros megyei város polgármestere Ovidiu-Dumitru Malancravean elrendelte a megsérült várfal-szakasz bekerítését, a gépkocsiforgalom korlátozását a veszélyeztetett szakaszon, és a beomlott várfallal szomszédos falszakaszok megerősítését.

  A 14. században épült segesvári óratoronyForrás: Kla / Wikipedia

  A polgármesteri hivatal közölte, hogy a beomlott szakaszon már évszázadokkal ezelőtt is földcsuszamlásokat és falomlásokat jegyeztek fel, melyek nyomán 1858-ban építették újra a várfalat. A polgármester szerint a várfal egy másik szakaszát is a leomlás fenyegeti. A segesvári középkori vár Maros megye egyik legkeresettebb turisztikai látványossága, évente több százezer látogatót vonz.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek