Sokkal szigorúbb biztonsági ellenőrzéssel lehet bejutni a Sagrada Familiába

  Tíz fémdetektorkapuval, biztonsági átvilágító készülékekkel, kamerákkal és 12 járőrrel megerősítették a tavaly augusztusi, 16 halálos áldozatot követelő barcelonai és cambrilsi gázolásos merényleteket elkövető terroristasejt egyik fő célpontjának számító Sagrada Familia (Szent Család-templom) épületének biztonsági felügyeletét Barcelonában - írja az MTI a templom illetékeseinek közleménye alapján.

  Jelenlegi tervek szerint építésének megkezdése után 144 évvel, 2026-ra készül el a Sagrada Familia bazilikaForrás: Wikipédia

  A bejelentés szerint az újabb biztonsági intézkedések bevezetését nem közvetlenül az említett terrorcselekmények tették indokolttá, ugyanakkor a tavaly augusztusi merényletekhez hasonló támadások veszélyét is figyelembe vették. A tavaly augusztusi, barcelonai és cambrilsi gázolásos merényletekért felelős terroristasejt egyik gyanúsítottja ugyanis azt állította a bíróságon, hogy eredetileg nagyobb szabású merényleteket akartak elkövetni műemlékek és templomok, köztük a Sagrada Familia épületénél.

  A repülőtereken alkalmazottakhoz hasonló, új berendezések telepítése - amelyhez a Vatikánban bevezetett biztonsági intézkedések adták a példát - és az újabb kamerák kihelyezése kétmillió euróba (csaknem 618 millió forintba) került. A templomba látogatókat korábban motozással vizsgálták át a biztonságiak. Marc Martínez, a templom biztonsági igazgatója elmondta, hogy korábban már számos, különböző méretű kést, önvédelemre szolgáló spray-ket és elektromos pisztolyt is foglaltak le egyes látogatóknál.

  Az 1852-től 1926-ig élt Antoni Gaudí katalán művész mesterművének és Barcelona egyik jelképének számító Sagrada Familia évente mintegy 4,5 millió látogatót fogad, a világ egyik legismertebb keresztény temploma.

  KAPCSOLÓDÓ ANYAG:
  2026-ra készül el a Sagrada Familia 18 tornyú bazilikája

  Ilyen lesz, ha végre tényleg elkészül a Sagrada Familia

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!