Ilyen lesz, ha végre tényleg elkészül a Sagrada Familia

A tervek szerint 2026-ra készül el, 100 évvel ezelőtt még Antoni Gaudí kalapozta össze az építési költségek egy részét.

Néhány hete tette fel Facebook-oldalára és videocsatornájára az Arcfly művészeti blog azt a videót, amelyben számítógépes animáció és drónfelvételek segítségével igyekeznek megmutatni, hogy néz majd ki építésének megkezdése után 144 évvel Barcelona emblematikus, és akkora talán már tényleg elkészülő épülete.

 

A Sagrada Familia bazilika alapkövét még 1882-ben fektették le, Antoni Gaudí egy év múlva vette át a munkálatokat. Mindent újra és újra áttervezett, az épület megszállottjává vált, 1910-től felhagyott egyéb munkáival is. Az építkezésen remeteként élt és maga gyűjtött a költségekre egészen 1926. június 10-én bekövetkezett haláláig. Ekkor az épületnek még csak a negyede, egy torony és a keleti homlokzat volt kész.

A Sagrada Familia ma a világon az egyetlen még épülő emlékmű. A Születés Kapuja nevet viselő homlokzatát és a kriptát 2005-ben az UNESCO világörökség részének nyilvánították. A templom működik, miséket celebrálnak benne, de a legtöbben turistaként érkeznek, hogy megcsodálják az épületet. Évente mintegy hárommillió turista látogatja meg a bazilikát, és a jelenlegi tervek szerint 2026-ra készül el.

 

Újabb cikkünk ebben a témában:

Végre látogatható lesz az első ház, amit Gaudí Barcelonában tervezett .
Az UNESCO világörökség részét képező épület bő évszázadig magántulajdonban állt, és még sosem volt látogatható.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek