Egyre több a turista Tunéziában

Jelentősen nőtt a Tunéziába látogató turisták száma idén, ami azt jelzi, hogy az ágazat maga mögött tudja a két évvel ezelőtti terrortámadás hatásait - olvasható az MTI hírei között.

KAPCSOLÓDÓKell-e félni Tunéziában? - 2015 őszén jártunk ott, amikor a tengerparton, a körforgalmakban, az üzletsorokon és turisták által sűrűn látogatott helyeken már fegyveres katonák és rendőrök posztoltak.

Kormányzati adatok szerint december 20-áig 6 millió 731 ezer külföldi turista kereste fel Tunéziát, 23 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Az észak-afrikai országba Európából érkezők száma 19,5 százalékkal 1 millió 664 ezerre nőtt. Ezen belül a francia turisták száma 45,5 százalékkal, a németeké 40,8 százalékkal emelkedett. Az Algériából érkezettek száma 40,5 százalékkal 2 millió 322 millióra ugrott.

Sidi Bou Said, Tunisz legfestőibb városrésze, ahol nem lehet olyan éttermet és vendégházat választani, amelynek ablaka vagy tetőterasza ne a tengerre nézneForrás: Travelo

Tunézia idegenforgalmi bevétele az év elejétől december 20-áig tartó időszakban 2,69 milliárd dinár (1,09 milliárd dollár) volt, 16,3 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit. Tunézia hazai össztermékének (GDP) 8 százalékát adja a turizmus. Az észak-afrikai ország idegenforgalmi bevétele 2010-ben rekordszintű, 3,5 milliárd dinár volt, ebben az évben csaknem 7 millió külföldi kereste fel az országot. Iszlám szélsőségesek két, összesen 60 halálos áldozatot  követelő támadást intéztek 2015 nyáron turisztikai célpontok ellen Tunéziában, ami egy időre jelentősen visszavetette az országba érkezők számát. 

KAPCSOLÓDÓ:
Unatkozó tevék, kiabáló halkereskedők és százötvenféle datolya
Fakó menyasszonyok és haltőzsde Tunéziában

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek