Jövő nyáron már Rómában is strandolhat

2018 nyarán egészen új szintre emelkedik a római vakáció, mint olyan.

Virginia Raggi, az Örök Város intézkedései miatt sokat kritizált polgármestere azt tervezi, hogy a párizsi Szajna-part mintájára nyári strandot építtet a Tiberis partjára – írja a Condé Nast Traveler. A tervezett beach mintegy tízezer négyzetméter strandolásra alkalmas felületet nyújt majd a városban kanyargó folyó mentén.

A víz valóban nem túl bizalomgerjesztőForrás: Flickr.com

Mint a polgármesterasszony fogalmazott: sajnálatos tény, hogy a Tiberis nem élő, nyüzsgő része a város életének. Azt reméli, hogy a strand majd változtat ezen, és a helyiek életminőségét is növeli, hogy a folyópart autómentes övezetté válik.

Azért lehet, hogy kellemesebb a parton, mint a városban a macskakövönForrás: Flickr.com

Virginia Raggi az új strandot a turisták által látogatott részektől délre, a Marconi-híd mellett képzeli el. A fejlesztés részét partmenti sportpályák is képezik, de úszásról egyelőre nincs szó. A rómaiak ugyan nem irtóznak a sötétzöld víztömegtől: 1946 óta minden szilveszterkor megmártóznak benne a legbátrabbak. Tekintve, hogy várhatóan a jövő nyár is igen melegnek ígérkezik Rómában, úgy néz ki, nem lesz a más lehetőség, ugyanis a szökőkutakban való fürdőzés szigorúan tilos.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek