Megnyílt a londoni Tate múzeum új galériája Cornwall-ban

Megnyílt a londoni Tate múzeum új galériája Cornwall-ban

 

A 600 négyzetméterrel megnövelt területű intézmény vezetősége azzal számol, hogy évente 50 ezerrel több látogató fogja felkeresni kiállításaikat. A tengerparton húzódó domboldalra épített galéria átalakítása mintegy 20 millió fontba (6,7 milliárd forint) került, a Jamie Forbert építészstúdió tervezte új, 500 négyzetméteres kiállítótermet besüllyesztették a domboldalba. "A hatalmas, oszlopok nélküli teremben csodálatos lehetőségek nyílnak a performance művészet számára" - írja az MTI a The Art Newspaper művészeti hírportál cikke alapján, amelyben Anne Barlow-t, az intézmény új művészeti vezetőjét idézik.

Mark Osterfiled igazgató azzal számol, hogy az intézmény megerősíti helyét a nemzetközi művészeti térképen, és évente 10,5 millió fonttal több bevételt jelent a város gazdaságának. A szombati megnyitó Abigal Reynolds brit művész performance munkáját és Rebecca Warren szobrász 20 új és közelmúltban készült alkotását állította a középpontba. Az állandó kiállítást is kibővítették olyan 20. századi képzőművészek munkáival, akik a városban éltek és alkottak. Ezen a kiállításon láthatók Piet Mondrian és Mark Rothko alkotásai is.

Amikor a Tate St. Ives galéria 1993-ban megnyílt, évi 70 ezer látogatóval számoltak, ám hamarosan 250 ezren keresték fel évente. Legutóbb egyébként tavaly nyáron nyílt meg a londoni Tate Modern piramist idéző tízemeletes épülete, amely új kiállítóterekkel és lenyűgöző panorámát kínáló tetőterasszal várja már a látogatókat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek