Hivatalosan is létezik a stresszcsökkentő kunyhó, ráadásul kibérelhetjük

  Hivatalosan is létezik a stresszcsökkentő kunyhó, ráadásul kibérelhetjük

   

   

  A legújabb kutatások szerint a svédországi Dalslandban található üvegkunyhók akár 70 százalékkal is csökkentik a stresszt, ráadásul bérelhető nyaralókról van szó – írja a The Spaces.

  Aki nem tud világosban aludni, annak a svéd nyárban ez nem túl praktikusFotó: Brian Hanson / Facebook

   

  Szeptemberben a Visit Sweden és a nyugat-svédországi turisztikai hivatal összefogtak a stockholmi Karolinska Intézet tudósaival, hogy esettanulmány készüljön arról, miképp fokozhatja a testi és szellemi jólétet az allemansrätten, azaz az igazi szabadságérzés. Öt tesztelőjük igazán nagy stressznek van kitéve a mindennapokban: rendőr, híradós, újságíró és taxisofőr is van köztük, és Párizsból, Londonból, Münchenből és New York-ból érkeztek a „hálón kívül" létező, wifi-mentes kabinokba, melyek Göteborgtól kétórányira északra találhatók.

  Mindössze hetvenkét órával azután, hogy megérkeztek az üvegkunyhókba, a tudósok már jelentős stressz-szintcsökkenés mértek náluk: vérnyomásuk, izgalmi szintjük és pulzusuk is csökkent, illetve lelassult.

  A tesztelők maguk is arról számoltak be, hogy kreatívabbnak és nyugodtabbnak, teljesebbnek érzik magukat.

  Az üvegből és fából készült nyaralókat Jeanna Berger építészgyakornok tervezte Henriksholm szigetére. Mindegyikükből csodás kilátás nyílik a vízre és az erdőre, és nem található benne más, csak egy ágy és egy lámpa.

  Fotó: Brian Hanson / Facebook

   

  A kunyhók most már bérelhetők is: a 6695 svéd korona (nagyjából 215 ezer forint) éjszakánként és személyenként értendő, és ebben szaunahasználat, horgászbot- és evezőscsónak-bérlés is van, és természetesen az étkezésekről is gondoskodnak a vendéglátók.

  További „hetvenkétórás kabinok" épültek a Baldernäs Herrgård tanyán, az Iväg tó felett.

  Svédországban egyébként nem ez a legvadabb szállásötlet: emlékszik még arra, hogy Göteborgban a híd alatt is bérelhet szállást?

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!