A világ legnagyobb homokvára mostantól Németországban van

   

  Duisburgban elkészült a világ legnagyobb homokvára – írja az MTI, és képeket is közöl az alkotásról.

  Fotó: Friedemann Vogel / MTI / EPA  A 3500 tonna homok felhasználásával épült homokvár elkészítéséhez három hétre volt szüksége a művészeknek. A Guinness Világrekordok Könyve által elvégzett hivatalos mérésre szeptember 1-jén kerül sor. Az építők szerint a homokvár 15,5 méteres, míg a jelenlegi hivatalos magasságrekord 14,82 méter, ezt Indiában állították fel csupán néhány hónappal ezelőtt. Ott ötvenen dolgoztak a homokváron, melyen a World Peace (Világbéke) felirat áll.

  A német csapat munkája nem zökkenőmentes: a múlt héten a vár egy része hirtelen leomlott – írja a Deutsche Welle. Mivel a kastély augusztus 31-én elkészült, remélhetőleg nem kell újabb tragédiától tartaniuk szeptember 1-jén, a mérés napján. Tavaly ugyanis egy omlás miatt egyáltalán nem tudták befejezni az akkori rekordkísérletet.

  Fotó: Friedemann Vogel / MTI / EPA  A homokvár dizájnja a világ számos építészeti és kulturális örökségét eleveníti fel: látható rajta egy óriási Buddha, a Colosseum és az Akropolisz is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!