Bécs legendás bolhapiaca minifesztivállal ünnepel

  Bécs legendás bolhapiaca minifesztivállal ünnepel

   Két hét múlva, 2017. szeptember 16-án a régiséggyűjtőket különleges program várja Bécsben. A Naschmarkt népszerű bolhapiaca ugyanis aznap ünnepli 40. születésnapját egy ingyenes minifesztivállal.

  Fotó: Mario Lang / EurocommForrás: Travelo

   A bécsi Naschmarkton szombatonként már reggel fél hétkor nyüzsög az élet. Ekkor nyit ugyanis a híres bolhapiac, ahol a megrögzött kincskeresők, gyűjtők és régiségvadászok már negyven éve járják a piac sorait, hogy az árusok legszebb portékáját meg tudják csípni.

  Bár Bécs legnépszerűbb piaca már évszázadok óta várja a vásárlókat, a bolhapiac csak 1977-ben kezdte meg működését. Mára a 7.000 négyzetméteren elterülő bazár a helyiek és Bécs-barátok kedvenc bolhapiacává nőtte ki magát. A szecessziós környezetben nagyjából négyszáz árus portékájából válogathatnak a kincsvadászok. Legyen szó régi bútorokról, képekről, lemezekről, könyvekről, használt, de márkás ruhadarabokról, ékszerekről vagy porcelánról, itt minden gyűjtő kincsekre lelhet.

  A bolhapiac 2017. szeptember 16-án önmagához méltón ünnepli majd 40. jubileumát. A megszokott árusokon kívül bécsi hírességek is kiteszik majd a portékájukat, hogy a bevételből a Piros Orr bohócdoktorokat támogassák. Aki pedig saját, eladásra szánt régiségeit szeretné felbecsültetni, az ezúttal ingyenesen veheti igénybe ezt a szolgáltatást. Emellett lesz persze tombola és szerencsekerék, gyerekprogram és élőzene is. Az ingyenes minifesztiválon a bécsi Chilifish zenekaron kívül Ron Glaser Elvis Presley dalaival gondoskodik majd a jó hangulatról.

  Nem ez az egyetlen jubileum az idén Bécsben: a Práter híres óriáskereke idén már százhúsz éves, mi is javasoljuk, hogy pördüljön egyet rajta.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!