Játszóteret csinálnak az utcákból Bécsben

Játszóteret csinálnak az utcákból Bécsben

 

Igazán gyermekbarát lépésre szánta el magát a városvezetés Bécsben: úgy döntöttek, egy-egy délutánra lezárnak és átadnak a gyerekeknek néhány utcát, hogy olyan játékokat is kipróbálhassanak, amikhez a játszótereken nincs elég hely.

A Wiener Spiel!straße (Bécsi Játszóutca) nevet viselő kezdeményezéshez bármelyik kerület csatlakozhat – eddig a 3., a 9. és a 10. kerület jelezte, hogy szívesen részt vesz a projektben.

Ez azt jelenti, hogy a megadott délutánokon a gyerekek itt szabadon labdázhatnak, biciklizhetnek vagy ugróiskolázhatnak anélkül, hogy a rohanó felnőttek elzavarnák őket, parkoló autóikat vagy nyugalmukat féltve.

Az ötlet sikerét képzett pedagógusok garantálják, akik az érintett utcákon várják a gyerekeket. A különböző labdajátékok, zsonglőrködés, illetve kreatív elfoglaltságok mellett rendkívül nagy népszerűségnek örvend például a KinderRadSpaß biciklis program, amely nemcsak ügyesebb, de biztonságosabb biciklizésre tanítja a gyerekeket.

Fotó: Alexandra Kromus / PID

A játszóutcák természetesen a felnőttek előtt is nyitva állnak. Ők piknikezhetnek vagy beszélgethetnek egy jót a környéken lakókkal – tájékoztatott Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Ha esetleg arra jár gyermekével, ne hagyják ki Bécs nemrég megnyílt hatalmas szabadidőparkját sem. Ha pedig megszomjaznak út közben, itt találnak ivókutakat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek