Dubajba még idén megérkezik a jövő

Dubajba még idén megérkezik a jövő

 A Dubaj Média Hivatal új képeket jelentetett meg a hamarosan üzembe kerülő repülő taxiról.

Már az év vége felé ilyenek röpködnek Dubaj egén Fotó: Dubaj Média HivatalForrás: Travelo

 A két utas szállítására alkalmas légi vagy repülő taxi (AAT) próba üzemelése várhatóan 2017 utolsó negyedévében kezdődik.

Fotó: Dubaj Média HivatalForrás: Travelo

 A két méter magas, hét méter széles repülő taxi elektromos hajtású, kilenc akkumulátorral működik, átlagosan óránkénti 50 kilométeres sebességgel üzemel, de maximális sebessége elérheti a 100 kilométert is óránként.

A gép 18 rotorral rendelkezik , ezek biztosítják a biztonságos repülést és leszállást, maximális repülési ideje pedig kb. harminc perc, az akkumulátorok töltési ideje negyven perc.

Luxuskényelmet ígérő belső kialakítás Fotó: Dubaj Média HivatalForrás: Travelo

 A repülő taxi belseje a luxust és kényelmet sugározza: bőrhuzatú ülések, egyedi dizájnú kabinbelső kialakítással – ez a minimum, amit elvárhatunk egy olyan városban, amely saját betűtípust is vásárolt magának, és ahol egy egész épületet képesek bevonni arannyal.

Travelo tipp: hosszú hétvége Dubajban
Napsütés, tenger, világkonyha, lélegzetelállító legek és közvetlen repülőjáratok – Dubaj tökéletes úticél azoknak, akik nem bírják kivárni, hogy itthon nyár legyen, és akár már a közelgő hosszú hétvégén belekóstolnának a nyárba. A Travelónak három napja volt, hogy kipróbálja, mi fér bele a kötelező látnivalók közül azoknak, akik először utaznak a legek fővárosába. Sőt, jártunk már a Közel-Kelet legnagyobb gasztrofesztiválján is itt.

 Ha pedig Dubajban járva gyötörné a meleg, ne feledje, hogy már igluban is alhat a dubaji repülőtéren.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek