Ha amúgy unalmas lenne a vakáció, nyaraljon börtönben!

Ha amúgy unalmas lenne a vakáció, nyaraljon börtönben!

Ha a nyaralás során túlságosan nyomasztóan hat a váratlanul ránk szakadt szabadság, jó tudni, hogy becsekkolhatunk egy börtönbe, ahol aztán kénytelenek leszünk szabályoknak engedelmeskedni. Börtönhotel nyílt ugyanis Bangkokban – írja a Travel and Leisure.

Baljóslatú belső terek a Sook Station-ben Galéria: Börtönhotel BangkokbanSook Station / Facebook

 A Bangkok turistafőutcáján, a Sukhumvit Road-on nyílt hostel neve Sook Station (a station angolban a rendőrőrsöt is jelenti). Az utazókról itt érkezéskor egy rendőrségi portréfotó készül, majd megkapják fekete-fehér csíkos pizsamájukat. Mondanunk sem kell, hogy nem maradhatnak ki csak úgy mulatozni Bangkok nyüzsgő éjszakai életének központjában, mert meg van szabva, mikor kell jelentkezniük az őröknél. A megadott időben mindenkinek le kell oltania a villanyt. Kivételt ez alól a közös fürdőszobák jelentenek: ott viszont mindig vakít a villanyfény.

Az ott-tartózkodás idejére az utazók egy számot is kapnak azonosítóként, melynek segítségével juthatnak be kulcs híján a szobájukba. A szobák, jobban mondva cellák, természetesen vasrácsokkal és csíkos függönyökkel vannak felszerelve.

A tényt, hogy tulajdonképpen mégis nyaralásról van szó, a szálloda tetőteraszán található jacuzzi, az épületben található kávézó, illetve az üzleti utazókat kiszolgáló közösségi iroda jelzi. Egyes szobáknak erkélye vagy terasza is van. A szobák ára éjszakánként 54 dollártól indul, de családi szobákat is kínálnak.

Kicsit a középiskolai kollégiumra emlékezteti? Kattintásra galéria nyílik! Galéria: Börtönhotel BangkokbanSook Station / Facebook

Egyébként nem ez az egyetlen börtöntémájú szálláslehetőség a világban. Amszterdam mellett egy valódi börtönt alakítottak át hotellé, és a korábbi cellákban alhatnak az arra vágyók. Isztambul egyik luxusszállodáját, a Four Seasons at Sultanahmet hotelt egy kilencvenéves börtönépületből alakították ki. Bostonban pedig a Charles Street-i börtön született újjá a trendi Liberty Hotellé, melynek Alibi bárjában padlótól a mennyezetig érő ablakok előtt szürcsölhetjük a koktélokat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek