Ünnepelje velünk az USA születésnapját legendás helyekkel!

Szürreális természeti szépségek, felhőkarcolók és a világ legtöbbet fotózott látványosságai: vajon akad olyan a cikkünkben, amelyik nincs még a bakancslistáján?

Ma van az Amerikai Egyesült Államok születésnapja! 1776. július 4-én nyilvánította ki az USA függetlenségét az Egyesült Királyságtól, ezért az ünnep a Függetlenség napjaként is ismert. Ezen a napon küldték nyomdába a Függetlenségi Nyilatkozat akkor még aláíratlan változatát, és a dokumentumon ez a dátum szerepel, bár az amerikai kongresszus valójában két nappal korábban döntött a britektől való elszakadásról.

1886-tól hosszú évtizedeken át ez volt az első, amit Amerikából a bevándorlók megpillantottak - Galériáért katt a képre!Galéria: Az USA legendás helyeiBenjamin Chodroff / Flickr.com

 Hinnénk-e vagy sem, július 4-e megünneplésének már 1777 óta fontos kelléke a tűzijáték. Az amerikaiak ilyenkor egyébként többnyire grillpartikkal és baseball meccsekkel ünnepelnek.

A születésnap örömére összegyűjtöttük az USA tíz legendás helyét, ami már biztosan sokak bakancslistáján szerepel. A new york-i Szabadságszobor nem is kérdés, hisz ennek a nagy olvasztótégelynek, Amerikának a modernkori története kezdődött itt. Aztán ne feledkezzünk meg a 66-os útról, minden országutak anyjáról, melynek több szakasza is kiérdemelte a „véres 66-os" jelzőt: akadt olyan hajtűkanyar is Arizonában, melyről már egy kisebb szél is lefújta az autókat.

A Grand Canyonban könnyű eltévedni, a kaliforniai Big Sur-t pedig hatalmas természeti csapás sújtotta tavasszal, ezért ősz előtt nem lesz látogatható ez a legendás útvonal. Ha gondolatban végigsiklunk a kaliforniai óceánparton, biztosan a Golden Gate-nél lyukadunk ki, Amerika egyik legtöbbet fotózott városának, San Franciscónak a valószínűleg legtöbbet fotózott látnivalójánál. A Yellowstone Nemzeti Park a világ legszürreálisabb tájainak is otthona, a dél-dakotai Mount Rushmore négy elnökről mintázott szikláját pedig semmivel sem lehetne összetéveszteni.

Isten hozta Las Vegasban! Kattintson a képre galériánkért! Galéria: Az USA legendás helyeiNina E / Flickr.com

 Aki pedig csak szórakozásban gondolkodik, biztos, hogy felvette a bakancslistájára már Las Vegast, ahol nem csak Fortunával flörtölhet, de kétszázezer forintnyi dollárért Ferrarival száguldozhat, az ikonikus Hollywood-betűkkel és a 300 méteres mélység fölötti üvegcsúszdával büszkélkedő Los Angeles-t, és az orlandói Disney World Resort-ot is, ahol most már Avatar Élménypark is látogatható.

Repüljön Amerikába Lufthansával!
24 célállomás kedvező áron Kanadában és az USA-ban Brüsszelen, Frankfurton, Münchenen és Zürich-en keresztül! Partner légitársaságainkkal pedig további 200 észak-amerikai desztináció érhető el. (x)
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek