Ötven ország látványosságai egyetlen minivilágban

Ötven ország látványosságai egyetlen minivilágban.

Ötven ország leghíresebb épületeinek, helyeinek és sztárjainak miniatűr másával lehet találkozni a New York legújabb turistalátványosságaként beharangozott Gulliver's Gate-ben, amely több száz nemzetközi művész közreműködésével valósult meg – írja az MTI.

Készülőben a Gulliver's Gate: nézzen körül a galériában!
Galéria: New York Gulliver's Gate minivilág
(Fotó: Gulliver's Gate / Facebook)

A Times Square szomszédságában található liliputi világ négy év alatt és negyvenmillió dollárból valósult meg. A tervek szerint egymillió látogatót fog vonzani évente. A belépőn túl fizetett negyvennégy dollárért cserébe a látogatók a saját miniatűr másukat is elhelyezhetik a már most százezer lakosú minivilágban.

A hivatalosan május 9-én nyíló látványosság egyebek között Mekka, a Tádzs Mahal, a Panama-csatorna, az Abbey Roadon masírozó Beatles, a pekingi Tiltott Város, a Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus-szobra, valamint a jeruzsálemi Óváros miniatűr másával várja a látogatókat.

Az apró interaktív repülőtéren gépek szállnak le és fel, miniatűr vonatok robognak a síneken, miközben egy gondola suhan végig a velencei Canal Grande zöldes vizén. A minivilágban összesen tízezer jármű található.

Valóban miniatűr itt minden
Galéria: New York Gulliver's Gate minivilág
(Fotó: Gulliver's Gate / Facebook)

New Yorkot a Szabadság-szobor, az Empire State Building, a Broadway, a Central Park, a Brooklyn-híd, a Times Square és tucatnyi múzeum képviseli a minivilágban. A parányi Manhattanben többek között egy balesethez siető mentőautót láthatnak a látogatók, akik egyébként bepillanthatnak a házak ablakain is. A városnegyed híres látványosságai mellett még egy Louis Vuitton üzlet is helyet kapott a maketten.

A miniatűr Londonban Adele, a The Clash és a Beatles szabadtéri koncertjeibe lehet belehallgatni. Az élményt egy televízióképernyő, villódzó fények és miniatűr tömeg teszi teljessé.

A minivilág tulajdonosai szerint ez csupán a kezdet; számtalan ötlet van még a tarsolyukban, mellyel a jövőben bővítik majd a Gulliver's Gate-et. A Gulliver's Gate megvalósulásában egyébként többek között new york-i, argentin, jeruzsálemi, pekingi, olasz és szentpétervári művészek vettek részt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek