Eddig titkos földalatti vasúti síneket nyitnak meg Londonban a látogatók előtt

Eddig titkos földalatti vasúti síneket nyitnak meg Londonban a látogatók előtt.

Idén júliusban először nyitják meg a nagyközönség előtt azokat a földalatti járatokat, ahol korábban a királyi posta kocsijai közlekedtek a síneken – írja a Travel and Leisure. 

Őfelsége Anna hercegnő is meglátogatta az elkészült vasutatFotó: Miles Willis / Facebook

A londoni Postamúzeum megnyitásával egyidejűleg, július 28-án léphetnek majd először érdeklődők a vasúti kocsikba, melyeken évszázadokon át a postát szállították a város alatt. A vasút, mely jelenlegi formájában több mint száz éves, a múzeum állítása szerint a világ első vezető nélküli és elektromos vasúti pályája. Érthetően szükség volt rá egy olyan városban, ahol a dugó és a köd egyaránt gyakori és hívatlan vendégek.

A keskeny járatrendszer, melynek szélessége helyenként alig több két méternél, tíz kilométer hosszú, és huszonegy méterrel található az utcaszint alatt. Aki felszáll az 1987-es eredetiek alapján gyártott vasúti kocsikra, ugyanazokban a járatokban száguldhat, ahol az I. világháború alatt a Tate Galéria kincseit őrizték.

Ezen az 1925-ös képeslapon a postás és kutya örök párosát láthatjukFotó: Facebook

Az utazást audiovizuális show egészíti ki a királyi posta történelméről. Ha végeztek, az utasoknak érdemes fordulni egy kört magában a postamúzeumban is, ahol a levelezés több mint ötszáz éves történelme tárul eléjük. Megnézhetik többek között a világ legelső karácsonyi lapját 1853-ból és a gipszöntvényt, melynek segítségével a II. Erzsébetet ábrázoló bélyegeket nyomták.

Száguldás a levelek nyomábanFotó: Andrew Bruce / Facebook

London még mindig egyike a magyarok számára legvonzóbb célpontoknak, dacára annak, hogy az Egyesült Királyságban és magában a fővárosban is történt terrorcselekmény az utóbbi időben. Aki nyáron jár erre, igazán különleges élményben lehet része. London jó célpontja lehet egy hosszú hétvégének is, a kedvező menetrendnek köszönhetően. Ha itt járunk, érdemes átváltozni egy kicsit helyivé, és kipróbálni a beépített idegenvezetéssel rendelkező városnéző kabriókat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek