Európa egyik legjobb fesztiválja itt van a szomszédban és most is zajlik

  Európa egyik legjobb fesztiválja itt van a szomszédban és most is zajlik.

  Az Európa legjobb tíz fesztiválja közé beválasztott Vadvirág Fesztivál a napokban is zajlik Szlovéniában, és június 11-ig akár meg is látogathatjuk – írja a Travel and Leisure.

  A Triglav Nemzeti ParkFotó: Kris Chapman / Flickr.com

  Valószínűleg senki sem hinné, hogy ezt a fesztivált az Oktoberfesttel és a Salzburgi Zenefesztivállal egy lapon emlegetik, pedig így van. A Triglav Nemzeti Parkban megrendezett dzsembori ráadásul jóval kisebb tömegeket vonz, mint nagynevű társai: a fesztivál tizenhat napja alatt összesen nagyjából ezerötszázan látogatnak el ide.

  Azok, akik mégis az utazás mellett döntenek, jól járnak, mert szinte személyre szabott lesz a fesztiváljuk: vezetett túrákon vehetnek részt, ahol a túravezető hetven endemikus növényfajt mutat meg nekik, és mesél magáról a nemzeti parkról is.

  Liliomféle Bohinj közelébenFotó: Rosino / Flickr.com

  Amikor épp nem túráznak, az érdeklődők interaktív főzőcskézésben, hímzésben és tánc workshopokban merülhetnek el. Természetesen nem hiányoznak a művészeti kiállítások és koncertek sem, illetve a hagyományos méhészeti bemutatók.

  De a fesztivál igazi sztárjai mégis a vadvirágok. A rendezvény szimbóluma a bohinj-i írisz, mely egész domboldalakat fest lilára. A látogatók többek között csodás orchideákban, liliomokban és alpesi gyopárokban is gyönyörködhetnek.

  A triglavi enciánFotó: Werner Witte / Flickr.com

  A fesztiválra a hétvégi csomag két éj szállással, idegenvezetéssel, a helyi tömegközlekedésre szóló bérlettel és a workshopokra szóló belépővel 82 eurótól foglalható.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!