Rómának több a bevétele a Trevi-kútból, mint múzeumbelépőkből

Rómának több a bevétele a Trevi-kútból, mint múzeumbelépőkből.

Ha járt már Rómában, biztosan dobott érmét a Trevi-kútba abban a reményben, hogy egyszer visszatérhet majd az Örök Városba. A hagyományosan jobb kézzel a bal váll fölött bedobált pénzérmékből tavaly másfél millió dollárnak megfelelő összeggel gyarapodott a város – írja a Mentalfloss.

A Caritas katolikus segélyszervezet vezetője elmondta, hogy a városvezetéstől egy az egyben megkapja a zsákokat, melyekbe a kútból kihalászták az érméket. Jobban mondva, az érméket és még sok minden mást: szemüvegeket, medálokat, még néhány műfogat is.

Nézzék csak, hányan állnak háttal a kút előtt!Fotó: Rum Bucolic Ape / Flickr.com

Az elsőként 1762-ben megnyitott Trevi-kút Róma egyik legismertebb látványossága, mely emlékezetes pillanatokat nyújtott a mozirajongóknak is a Dolce Vita és Római vakáció filmekben. A Fendi divatház nagyvonalúságának köszönhetően nemrég hatalmas restauráláson esett át, és néhány új LED-es lámpával is gazdagodott, bár tudjuk, hogy ennek Rómában nem mindenki örül. A Trevi-kút népszerű színhelye a letartóztatásoknak is: a múlt héten egy pucér fürdőző férfit kellett cellába kísérni a helyi rendőröknek. Ennél is gyakoribb, hogy sokan nem betenni, hanem kivenni szeretnének pénzt a kútból, melyet a törvény büntet, úgyhogy ne próbálkozzunk vele. Nézzük meg inkább a Colosseumot éjszaka!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek