Új gazdáját keresi VIII. Henrik szerelmi fészke

Új gazdáját keresi VIII. Henrik szerelmi fészke.

Ha most nyert a lottón, és esetleg izgatja a lehetőség, hogy történelmi szállodát vezessen, de Toszkána nem felel meg az igényeinek, most VIII. Henrik nyomdokaiba léphet. Eladósorba került ugyanis a Thornbury kastély – írja a Telegraph.

Az Egyesült Királyság Gloucestershire megyéjében található Tudor-kori szállodakastély kikiáltási ára nyolc és fél millió angol font. Ezért cserébe nem csupán huszonnyolc fürdőszobás szobát, konferenciatermet és éttermet kapunk, hanem a lehetőséget, hogy miénk legyen a kastély, ahol VIII. Henrik és Boleyn Anna a mézesheteiket töltötték.

A Thornbury kastély hatalmas, ápolt parkja mellett szőlőskerttel is rendelkezik
Galéria: VIII. Henrik eladó kastélya
Fotó: Thornbury Castle / Facebook

Henriknek igazán tetszhetett a kastély, melyet uralkodása alatt építtetett Buckingham hercege, ugyanis a herceget hamarosan perbe fogta és kivégeztette felségárulás miatt. Az így megszerzett kastélyba aztán bármikor vihette aktuális feleségeit egy kis romantikázásra. Henrik halála után az épület lányára szállt, majd őt követően a herceg leszármazottai kapták vissza. 1966-ig családi otthonként működött, majd húsz éven át étteremként. A szálloda egyébként prosperál, és az új tulajdonosnak csak a pénzét kell adnia, hogy az üzletmenet zökkenőmentesen haladjon tovább. Nézze meg galériánkat!

Talán itt zajlott Henrik király egyik nászéjszakája is?
Galéria: VIII. Henrik eladó kastélya
Fotó: Nick Williams / Facebook

Újabb cikkünk ebben a témában:

Ha zavarják a szomszédok a nyaraláskor, vegye meg az egész falut
De a családot beköltöztetheti a rusztikus kőházegyüttesbe, hogy együtt nézzék a delfineket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek