Ha zavarják a szomszédok a nyaraláskor, vegye meg az egész falut

Ha zavarják a szomszédok a nyaraláskor, vegye meg az egész falut

Nem találja a tökéletes hétvégi házat, ahol idilli környezetben, a szomszédok zavaró jelenléte nélkül pihenhet? Skóciában egy egész falu eladó – írja az Independent.

A Mary's Cottages (Mary kunyhói) elnevezésű épületegyüttes a Hebridákhoz tartozó Skye szigeten található. Az irányára 1,25 millió angol font.

Ez a házegyüttes eladó Galéria: Eladó falu Skye szigeténMary's Cottages / Facebook

A kunyhók a hagyományos skót építészeti formát követik, úgynevezett fekete házak. A négy rusztikus kőházból kettőt húsz éve újítottak fel, a másik kettőt a közelmúltban építették ugyanarra a mintára. Mindegyikben gerendás mennyezet, padlófűtés, nagyon menőnek számító caithness-i kőpadló van, a fűtést pedig olajkályhák biztosítják.

Ha aktívabb kikapcsolódásra vágyik, szikla van bőven Galéria: Eladó falu Skye szigeténBryn Jones / Flickr.com

Házanként összesen három személy elszállásolására alkalmasak: egy franciaágy van bennük, a galériaszinten, azaz a padlástérben pedig egy további ágyon alhatnak az itt nyaralók. A faluban még egy ház található, a jelenlegi tulajdonosé: ez kissé modernebb, de korántsem lóg ki a Hebridákon megszokott tájképből.

A Skye szigeti Elgol a sziget fővárosától negyvenöt perc autóval. A kunyhóktól nem messze fekvő kis öbölben halászok pakolják a langusztákat, de az itt üdülőknek biztosan kellemes perceket szereznek a vízben nagy számban mutatkozó delfinek és fókák, illetve a fejük fölött szárnyaló sasok. A mólóról hajók indulnak az öböl túloldalára, ahol besétálva egy festői tó rejtőzik, a Loch Courisk.

Bukolikus idill Skye szigetén Galéria: Eladó falu Skye szigeténRhona Beecham / Facebook

Ha pedig mi akarunk elrejtőzni a világ elől, mi lehetne jobb megoldás, mint egy falu egy skót szigeten? Bő egymillió fontért ez nagyon jó ajánlat, ha figyelembe vesszük, hogy Angliában egy három négyzetméteres strandkunyhó huszonkét millió forintot kóstál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek