Pisának nem elég a ferde torony, óriáskerék kell

Pisa úgy érzi, mindenképp színesítenie kell látnivalói palettáját, ezért egy óriáskereket terveznek a városközpontba – írja a skift.com.
 

És most képzeljenek a torony mögé egy szép óriáskereketFotó: Neil Howard / Flickr.comA tervek szerint az óriáskerék a ferde toronyhoz hasonló magasságú lesz, azaz nagyjából ötven méteres. A városvezetés már elfogadta a javaslatot, hogy az újdonságot idén nyáron három hónapon át teszteljék. Egy jelenleg parkolóként működő területen fogják felállítani az óriáskereket, melyről a ferde torony és a Földközi-tenger egyaránt láthatóak lesznek majd.

Természetesen mint mindennek, ennek is vannak ellendrukkerei. Az Italia Nostra műemlékvédő csoport szerint a vidámpark-jellegű látványosság nagyban rontja majd a középkori városképet.

Ha szeretnénk erről magunk is meggyőződni, fapadossal könnyedén eljuthatunk Pisába. Mint megírtuk, júniusban olyan arcát mutatja majd a város, amit korábban még nem láthattunk. Ráadásul most már egy óriáskerék is kiegészíti majd a képet!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek