Magyar csapat nyerte a hotel- és étterem dizájnerek Oscarját

A hotel- és étterem design Oscar-díjaként is emlegetett Gold Key Awards-ról egyetlen magyar indulóként VarroDesign hozta el a Legjobb Lobbi díját, amelyet a szegedi Science Hotel kialakításáért kapott.

A díjátadót idén 36. alkalommal rendezték meg a Waldorf Astoriában, ahol idén 506 beérkezett pályázatból 21 kategóriában hirdettek győztest. A magyar VarroDesign egyike volt azon két jelöltnek, akik több különböző munkával is döntőbe jutottak. A magyar tervező-csapat a Science Hotel Szeged és a budapesti Onyx Étterem miatt izgult a díjátadó gálán; végül a győzelmet a Science Hotellel aratták.

Science Hotel SzegedFotó: VarroDesign.hu

 A Gold Key Awards-on idén is a világ legjobb designerei versenyeztek olyan pályamunkákkal, amelyeket például a W Hotels-nek, a Hiltonnak, az MGM-nek, a Sheratonnak vagy a Shangri-Lanak terveztek. A New York-i gálára a hotel design legfontosabb városaiból kerülnek be hotelek: New Yorkból, Chicagóból, Los Angeles-ből, Londonból, Amszterdamból, Torontóból, Hong Kongból vagy éppen Pekingből. Mindenkinek nagy meglepetést okozott, hogy idén egy szegedi hotel is nyert, hiszen erről a városról a résztvevők többsége még nem hallott.

A Science Hotel Szeged a Legjobb Lobbi díját nyerte meg a gazdaságos, koncentrált szolgáltatást nyújtó szállodák kategóriájában. Ezzel olyan versenytársakat hagyott maga mögött mint a portlandi Ankrom Moisan munkája, a MOXY Phoenix (Tempe, Arizona), a Hong Kong-i CL3 Architects Ltd. tervezte Shinjuku Prince Hotel (Tokyo), a torontói DesignAgency pályázata, a Generator Amsterdam.

A zsűri kiemelte, hogy az elbírálás során a teljes hotelt vizsgálták, és nemcsak a kategória által meghatározott lobbyt. A döntő szempont a terv átütő egyedisége és a koncepcióval való teljes összhangja volt, amely tekintetben a magyar alkotás kiemelkedett a többi munka közül.

A magyar designer csapat másik döntős munkája a budapesti Michelin-csillagos Onyx Étterem volt. A legjobb "Fine Dining" étterem kategóriában végül a New York-i AvroKO által tervezett Duck Duck Goat (Chicago) és a londoni Conran and Partners tervezőiroda German Gymnasium (London) munkája közül az utóbbi került ki győztesként.

Aria Hotel BudapestFotó: VarroDesign.hu

 A VarroDesign nevéhez fűződik többek között az Aria Hotel Budapest - amelyet nemrég Közép-Európa legjobb szállodájának választottak meg -, és amely Londonban a Boutique Hotel Awards-ról Európa Legjobb Wellness Spája díját is elhozhatta. De Varró Zoltán és csapatának munkája kapcsolható a demjéni Cascade Barlangfürdőhöz is - ahol piramisban fürödhetünk-, az Émile Étterem - amelynek tulajdonosát az utazási szakma 50 legbefolyásosabb emberei közé választották tavasszal -, a Buda Gourmet by Príma és a prágai Gourmet Pauza is. 2015-ben Hong Kongban a World Luxury Hotel Awardson pedig szintén a VarroDesign által tervezett noszvaji Oxigén Hotel és Zen Spat választották a világ legjobb erdei luxus hoteljének.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek