Budapesti hotel lett Közép-Európa legjobb szállodája

Legalábbis a Condé Nast Traveler szerint, amely minden évben elkészíti a legjobb szállodák toplistáját, és idén az Aria Hotel Budapestet találta a régió legjobbjának. A listán szereplő hotelekre az utazók saját élményeik alapján szavazhattak, és idén több mint 300 ezren tették ezt.

Fotó: Darabos György / Aria Hotel Budapest

Az Aria Hotel Budapest a Library Hotel Collection-csoport legfiatalabb tagja. Az egyedi karakterű épületeiről ismert szállodalánc a hangsúlyos New York-i jelenlét mellett elsősorban a közép-európai régióra fókuszál. A luxusmárka egyik nagy sikere, hogy New York 450 szállodájának rangsorolásában az elmúlt 10 évben minden alkalommal az első 10 helyezés valamelyikét szerezték meg. A Condé Nast listáján az új budapesti szálloda mellett a prágai Aria Hotel a negyedik helyezést érte el, míg a New York-i Library Hotel szintén negyedik lett a város legjobbjai között. A következő szállodájuk, a Hotel X-Toronto, 2017-ben a kanadai Torontóban nyit majd meg.

Fotó: Darabos György / Aria Hotel Budapest

Az Aria Hotel Budapest különlegessége, hogy a belépő vendéget a kiemelkedő színvonalú dizájn és a Budapestre jellemző karakter mellett zenei inspiráció is fogadja: az első pillanattól kezdve csodálatos dallamok veszik körül, a szálloda szobái pedig egy-egy zenei legenda köré épülnek. A budapesti szálloda különleges panorámával és tetőterasszal rendelkezik. Az egész fővárosra valamint a Bazilika kupolájára kilátást nyújtó High Note SkyBar az elmúlt évben közönség kedvenccé vált - írja közleményében a hotel.

A Readers' Choice Awards különlegessége, hogy nem szakmai zsűri, hanem maguk az olvasók választanak és pontoznak – valódi utazási élményeik alapján. Ebben az évben minden eddiginél több, mintegy 300 000 olvasó töltötte ki a közel 7400 szállodára és 606 városra vonatkozó értékelést, ennek összesített eredménye a világ 1402 legjobb utazási élménye – egy listán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek