Horvátországban épül Brad Pitt luxusszállodája

Horvátországban épül Brad Pitt luxusszállodája

Se szeri, se száma azon hírességeknek, akik megtakarított pénzüket szállodákba, éttermekbe vagy kaszinókba fektetik. Robert De Niro például néhány éve New Yorkban nyitotta meg The Greenwich Hotel nevű szállodáját (egyet Londonba is tervez), idén júliusban Cristiano Ronaldo tette ugyanezt CR7 nevű szállodaláncának első hoteljével Madeirán, a Barcelona sztárfocistája Lionel Messi pedig testvéreivel dobott össze egy étteremre valót Barcelonában. Ám még náluk is nagyobb méretekben gondolkodik Brad Pitt, akit 30 éve a legelső horvátországi látogatásakor annyira lenyűgözött a dalmát tengerpart szépsége, hogy huszonpár évvel később, egészen pontosan idén, végre bele is kezdett egy szép nagy zöld luxusszálloda-építési projektbe.

A Sibenikhez közeli Zablace településre még 2012-ben álmodott meg egy környezettudatos szálloda-komplexumot, amelynek terveiben a központi luxushotel mellek éttermek, üzletek, számos bérelhető villa és egy golfpálya is helyet kapott. A projekt összköltsége valamivel több mint 1,5 milliárd amerikai dollár, amelybe már a kis településen élő közösségnek tervezett iskola és egészségügyi intézmény építésére szánt jótékonysági összeget is belekalkulálták - írja a People magazin annak kapcsán, hogy Brad Pitt épp a napokban járt az építésre kijelölt területen.

Az 52 éves színész-producer ugyanis kompletten átreformálná Zablace helyi lakosságának életvitelét amolyan modern ökotudatos közösséggé. Bár ennél több részletet nem tudni a projektről, és még a várható befejezési idejét sem az építkezésnek, mindenesetre a svájci TFI Holding beruházó cég mindebben nagy fantáziát lát, 70 millió dollárral egyből be is szállt az üzletbe - írja a brit The Telegraph.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek