Ezek a legboldogabb afrikai országok

  Ezek a legboldogabb afrikai országok

  A legutóbbi boldogság felméréséből nem csak az derült ki, hogy ma Dánia számít a világ legboldogabb országának, de az is, hogy az afrikai kontinensen hol élnek a legboldogabb emberek. A felmérést készítő ENSZ Afrikában is hat paraméter alapján állította össze tízes toplistáját: azt vizsgálták, hogy mennyi az egy főre jutó GDP, a várható élettartam, milyen az emberek szociális biztonsága, szabadságérzete és szabad választási lehetősége, és hogy hol, milyen a gazdaság korrupciós indexe - írja a CNN.

  Nomád tuareg férfi AlgériábanHip / Northfoto

   A világ top 100 boldog országának listáján mindössze öt afrikai szerepel, de a kontinensre vetítve az alábbi listát állították fel:

  1. Algéria, amely a globális listán a 38. legboldogabb országnak számít

  2. Mauritius, amely a globális listán 66. volt

  3. Líbia, amely mindössze egy hellyel maradt le Mauritius mögött a világ legjobbjai listáján is

  4. Szomália, amely 80. volt a teljes listán, és ahol az erős szociális hálót emelték ki

  5. Tunézia, amely 98. a globális listán, és amelyet az egy főre jutó GDP arányának köszönhet (utoljára október végén jártunk Tunéziában)

  Aztán hatodik lett Nigéria, amelyet Zambia és Namíbia követ, miközben Etiópia megelőzte a Dél-afrikai köztársaságot, amely így ma csak a tizedik legboldogabb afrikai országnak számít.

  A világ tíz legboldogtalanabb országából viszont szintén nyolc afrikai szerepel: Madagaszkár, Tanzánia (amely egyébként a bakancslisták egyik országa, erről itt olvashat), Libéria, Guinea, Ruanda, Benin, Togo és Burundi, utolsó két helyen pedig Szíria és Afganisztán áll.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!