Turistautak Trónok harca rajongóknak

Turistautak Trónok harca rajongóknak

Áprilisban debütál az HBO világhírű sorozatának, a Trónok harcának ötödik évada, amire az írek különösen készülnek, hiszen náluk forgatták a sorozat jelentős részét - írja a Jaunted.com.

Fotó: Discover Northern Ireland

Kevés olyan hatásos idegenforgalmi vonzerő létezik a világon, mint amit a népszerű filmes helyszínek hordoznak magukban, akinek pedig van egy kis sütnivalója, az rendszerint ki is használja, ha ilyen látványosság található a környékén. Észak-Írország turisztikai hivatala egy tematikus térképet készíttetett a rajongóknak, melynek segítségével végigjárható a sorozat összes régióbeli forgatási helyszíne, sőt, még egy részletes útitervet is összeállítottak egy háromnapos Trónok harca-roadtripre.

A "Fedezd fel Westerost!" című túra keretében ellátogathatunk Deresbe, a Stark család otthonát megelevenítő Ward kastélyba; Ballintoy kikötőjébe, (ahol talán még Theon Greyjoyt is megleshetjük horgonyzás közben); de akár még a Sötét sövény (The Dark Hedges) titokzatos, bükkfákkal szegélyezett ösvényére is, amerre Arya Stark szökött Királyvárból.

Ön is a Starkok nyomába eredne? A térképet és az útitervet letöltheti innen!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek