Karneváli hangulattal nyitott Európa Kulturális Fővárosa

  Karneváli hangulattal nyitott Európa Kulturális Fővárosa

  Fülöp belga király és hitvese, Matild jelenlétében kezdődött meg a vallóniai Mons városában az Európa Kulturális Fővárosa címhez kapcsolódó egy éven át tartó rendezvénysorozat - írja az MTI.

  Éjszaka nagyszabású tűzijáték zárta a nyitó napi eseményeket, és a csípős hideg ellenére mintegy százezren tekintették meg a nagy sikert aratott látványosságot - nyilatkozott lelkesen Elio Di Rupo, Mons polgármestere.

  Galéria: Mons, Európa kulturális fővárosaFotó: Stephanie Lecocq / MTI

  Szombaton mintegy húsz utcai előadás, számos fényjáték és a nemrégiben felújított Főtéren tartott táncest biztosította a vidám karneváli hangulatot. Idén decemberig mintegy háromszáz kulturális eseményt terveznek a városban. Ezek egyike a királyi pár jelenlétében most megnyitott, május 17-ig látogatható Vincent van Gogh-kiállítás, amely hetven műalkotáson keresztül mutatja be a festő Monsban és a várost övező Le Borinage bányavidéken eltöltött két esztendejét. Öt múzeumot, egy kongresszusi központot és két előadótermet is megnyitnak az év folyamán.

  Mons mellett a csehországi Pilsent választották még meg 2015-ben Európa Kulturális Fővárosának, ahol szintén változatos programokkal várják az érdeklődőket.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!