Svájci álom síterep kilátással a Toblerone-hegyre

Hangulatos, több száz éves faházak, teljes nyugalom, autómentesség, valamint a Mont Blanc és a Matterhorn látványa várja Svájcban azokat, akik hajlandóak egy kisebb vagyont kiadni a családi síelésre.

A világ legmagasabb forgó éttermével, metrójával és jégpavilonjával, valamint még egy világhírű Wham! klippel is büszkélkedő Saas-Fee után a svájci Wallis régió egy másik gyöngyszemét, az Aletsch Arénát mutatjuk be. Mert bár egy svájci síelés olcsónak semmiképp sem mondható, életre szóló élményeket garantáltan begyűjthetünk ezalatt.

Hótalpas túra Riederalpon
Galéria: Riederalp
Forrás: Travelo

A három kisebb síterep – Riederalp, Bettmeralp, Fiescheralp – egyesülésével létrejött, 104 kilométernyi sípályával rendelkező Aletsch Arena Saas-Fee-vel ellentétben nem az épített környezet, hanem természeti adottságai miatt számít rekordernek. "Az Aletsch gleccser európa leghosszabbja a maga huszonhárom kilométerével, olykor két kilométeres szélességével. Nem véletlen, hogy az UNESCO világörökségi listájára is felvették a vidéket" – írta róla korábban a Síelők.hu.

Autók sehol, csak nyugalom és gyönyörű táj - További képeinkért kattintson!
Galéria: Riederalp
Forrás: Travelo

A Budapesttől 1147 kilométerre fekvő síterepen 11 kabinos, 8 ülő és 16 húzólift szolgálja ki a síelőket, a 6 napos síbérlet 278 svájci frankba kerül. Ezért cserébe lenyűgöző panorámát, hosszú és széles, jól kezelt pályákat, nyugalmat kapunk, zavaró tömegnek nyoma sincs. És nemcsak a felnőttek, de a gyerekek is jól fogják magukat érezni: gyerekbiztos liftek és szórakoztató programokat kínáló síiskolák várják őket. 

Travelo tipp
Mi a három korábbi különálló kisebb terep közül Riederalpot próbáltuk ki, ahonnan jól látható egyrészt a 4810 méteres Mont Blanc, másrészt a 4478 méteres Matterhorn csúcs, ami a Toblerone csoki formáját ihlette. Riederalp emellett arról nevezetes, hogy egy a kilenc svájci autómentes települések közül, ahol igazán zavartalanul pihenhetünk, közlekedni gyalogszerrel vagy apró elektromos autókkal tudunk, a 2000 méteren fekvő idilli üdülőfaluba kabinos felvonóval lehet feljutni. Odafent több száz éves faházak, békés és családbarát hangulat vár mindenkit.

A nem síelőket a raklett és a fondü, a szikrázó napsütés, a télen is jól járható túraútvonalak, a szűzhóban tett hótalpas kirándulások és az itt található érdekes gleccsermúzeum veheti le a lábukról, míg a sítalpat vagy snowboardot csatolók a szlalomos és lesikló időmérő pályán, a funparkban, vagy a síkrossz pályán múlathatják az időt.

Hasznos infók
• A Svájci Idegenforgalmi Hivatal ingyenesen hívható száma: 00 800 100 200 30
• Svájcba készülőknek hasznos lehet a MySwitzerland.com-ot böngészni
• Akit konkrétan Wallis kanton érdekel, ide kattintva talál róla bővebb információkat.
• Ha repülővel szeretnénk síelni menni, Zürichbe Svájc nemzeti légitársaságával, a Swiss Airlinessel juthatunk el, a sífelszerelést, snowboardot és sícipőt a téli szezonban ingyen szállítják. Genfbe a easyJetnek van Budapestről járata.
• A svájci tömegközlekedésről pedig a Swiss Travel System oldalán tájékozódhatunk.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek