Vacsora a sífelvonó kabinjában

Éjszakai síelés, hangulatos hütték, snowboardos paradicsom és április közepéig hóbiztos pályák várják Nassfelden a téli üdülésre vágyókat. Aki nem síel, vacsorázhat a sífelvonó kabinjában, vagy korcsolyázhat egyet.

Nassfeld Karintia legnagyobb síterepe, Ausztria tíz legkedveltebb terepeinek egyike. 110 km-es sípályarendszerével, 30 modern felvonójával, novembertől április közepéig 100 százalékos hóbiztosságával egyedülálló adottságokkal rendelkezik. Budapesttől 560 kilométerre található, végig autópályán közelíthető meg.

Olaszországba is átcsúszhatunk, és éjszaka is síelhetünk

Nassfelden található az Alpok leghosszabb kivilágított sípályája, és Európa legnagyobb természetes jégkorcsolyapályája, a Weissen-tó. A pályarendszer területén 25 hangulatos hüttével várják a sportolókat, ahol elkortyolhatunk egy forralt bort, napozhatunk, és megkóstolhatjuk a helyi finomságokat. Akinek pedig ez sem elég, 2000 méter tengerszint feletti magasságból átsíelhet Olaszországba is, hiszen Nassfeld egyik része olasz területen fekszik.

Bizonyos időszakokban a gyerekek a síterep vendégei
Galéria: Nassfeld
Fotó: nassfeld.at

 Akik éjszaka is síelnének, szombatonként színes fények közt csúszhatnak Európa egyik leghosszabb – 2,2 kilométeres – kivilágított sípályáján. A gyerekeknek egy elkülönített terület biztosítja a balesetmentes esti síelést. Akik pedig extrém gasztronómiai élményre vágynak, vacsorázhatnak a sífelvonó egyik kabinjában. A snowboardosokat pedig egy újonnan kialakított, látványos funpark várja, és a freeriderek is megtalálják számításikat a sípályákon kívül.

A kijelölt pályákon túl szűzhavas lejtők várják a profikat
Galéria: Nassfeld
Fotó: Hermann Erber / nassfeld.at

 A gyerekek ingyen csúszhatnak, de a felnőtteknek is jár kedvezmény

Mivel a terep a magyar síelők körében nagyon népszerű, különböző kedvezményekkel várják ide a Magyarországról érkezőket. Tíz éves korig ingyen szállást, ellátást és síbérletet kapnak a gyerekek december 1-től 22-ig, és március 16-tól április 7-ig. Sőt, ingyen síoktatást, sífelszerelést és sisakot kapnak ezekben az időszakokban. Ezen kívül, 3 éves kor alatt ingyenesen, 15 éves korig féláron síelhetnek a gyerekek, a fiatalok pedig 18 éves korig húsz százalék kedvezményt kapnak az egész síszezonban. A felnőttek pedig a terep budapesti irodájában öt százalék kedvezményt kapnak a síbérlet árából.

További információk a terepről
További tudnivalókat Nassfeldről a síterep honlapján talál, illetve a budapesti Nassfeld Irodában és a magyar@nassfeld.at e-mail címen érdeklődhet.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek