Új helyszínekkel bővül Pompeji, de vajon hogyan lehetséges ez?

Új jegytípust vezet be a Pompeji Régészeti park, amely a fő attrakciótól távolabb eső ókori emlékek megtekintésére is érvényes lesz, az odajutást pedig transzferrel biztosítják, írja a CNN.

PompejiForrás: Shutterstock

A kiterjedt Pompeji régészeti park a fő attrakción kívül magában foglalja majd a közeli Boscoreale ókori emlékeit, a Torre Annunziata városában lévő egykori Oplontis maradványait és Castellammare di Stabia tengerparti villáit.

A Villa Oplontis egyik freskójaForrás: LEEMAGE/AFP

A helyszínek már most a Pompeji Régészeti Park részét képezik, de eddig külön jegyet kellett váltani rájuk. Viszonylag messze vannak egymástól, a külső helyszíneket is beleszámítva a park területe körülbelül 13 kilométer, néhány helyszínre nehéz eljutni tömegközlekedéssel.

Elérhetetlenségük miatt eddig ezek látogatóinak száma is rendkívül alacsony volt. Míg 2019-ben csaknem négymillióan látogattak el Pompejibe, addig mindössze 55 ezren nézték meg az Oplontisban található A-villát, amely valószínűleg Nero császár és második felesége, Poppaea Sabina tulajdona volt, és mindössze 52 ezren jutottak el Stabiae két villájáig, a Villa Ariannáig és a Villa San Marcóig.

A lépéssel újra megnyílik a boscoreale-i Villa Regina melletti Antiquarium nevezetű múzeum. Ebben lesz egy szoba, amelyet a Civita Giulianában folyó jelenlegi ásatásoknak szentelnek, és látható lesz a 2021 márciusában talált ünnepi hintó is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek