Látványsétánnyal és impozáns élményfallal gazdagodott az Aquincumi Múzeum

Az egykor Aquincumban állomásozott római hadsereg hétköznapjait élményszerűen interpretáló, interaktív megoldásokat alkalmazó kiállítóteret adtak át szerdán a BTM Aquincumi Múzeum főépületében – közölte az MTI.

A Szentendrei úti látványsétányt átadrák a látogatók számáraForrás: Aquincumi Múzeum (Hivatalos oldal/Official site)/Facebook

 A megépült terem három szekcióból áll, amelyből az egyik az interaktív technológiát alkalmazó virtuális tárlat otthona lesz, egy teremben a római katonasághoz köthető régészeti leleteket mutatják be az érdeklődőknek, míg a harmadik pedagógiai funkciót fog betölteni.

Az Aquincumi Múzeum új látvány- és élményelemmel bővültForrás: Facebook/Aquincumi Múzeum/Szilágyi Nóra

Az új kiállítótér a látogatók számára lehetővé teszi, hogy a történelem élővé és megtapasztalhatóvá váljon, ugyanakkor turisztikai események, konferenciák, illetve iskolai programok ideális helyszíne is lehet.

A Szentendrei úti látványsétány kivitelezési munkálatai már befejeződtek, és már át is adták a látogatók számára. A kivitelezés egyik hangsúlyos eleme, hogy a rozsdás vaskerítést impozáns élményfal váltotta fel, amelyhez egy sétány tartozik.

Az új interaktív kiállítótérben úgy érezhetjük, mintha visszautaztunk volna az időbenForrás: Facebook/Aquincumi Múzeum/Szilágyi Nóra

A múzeum Szentendrei úti oldalán kialakított új elem akár a Dunakanyarba irányuló turistaforgalom érdeklődését is felkeltheti. A látványsétánnyal nem titkolt cél egyúttal a múzeum "kifordítása" a járókelők és az autósok felé, egyfajta kedvcsinálóként a múzeumlátogatáshoz. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek