Gladiátorok, római katonák és barbár harcosok várnak három napon át Aquincumban

Idén ismét megrendezik az Amfifesztet Budapesten, az aquincumi katonavárosi amfiteátrumban szeptember 8. és 10. között, ahol gladiátorok, római katonák és barbár harcosok láthatók, valamint ókori divatbemutatóval, táncházzal és koncerttel várják a látogatókat.

Aquincumi MúzeumForrás: Aquincumi Múzeum/Facebook

A rendezvény szeptember 8-án este fél hétkor a Fő térről induló időutazó, történelmi felvonulással kezdődik: az amfiteátrumba (III. ker. Pacsirtamező utca 2-14.) vezető úton együtt menetelnek majd Óbuda történeti korszakait megidéző csapatok a római gladiátoroktól a középkori lovagokon át a reformkori polgárokig a korszakokhoz illő zenei aláfestéssel.

Az amfiteátrumba érkezőket az ünnepélyes megnyitó és római áldozatbemutatás után látványos buzogány- és tűzzsonglőr-bemutatók várják, a péntek estét középkori hangulatú koncert és táncház zárja.

Szombaton és vasárnap az amfiteátrum arénájában a látogatók megtekinthetik, hogyan edzettek és csaptak össze a gladiátorok, valamint azt is megtudhatják, hogyan lett valaki e különleges mesterség űzője.

Az amfiteátrum közönsége a gladiátorokon kívül láthat barbárok és római legionáriusok közötti ütközeteket, figyelemmel kísérheti, hogyan harcoltak a kelták, illetve hogyan kötöttek szövetséget a kvádok és a szarmaták, de az is kiderül, mi az a kimber vérjóslás.

De hallhatók lesznek még ritka történetek a görög-római mitológiából és a kaukázusi nart legendák világából, az ókor trendjeit pedig egy római divatbemutató keretében ismerhetik meg az odalátogatók. A további programokról a múzeum honlapján tájékozódhatsz. A belépés a rendezvény mindhárom napján ingyenes.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek