Szentendre ismét éjjel nappal nyitva áll a fesztiválozók előtt

Idén újdonság lesz a nulladik nap, mert a korábbiaktól eltérően már csütörtökön kezdetét veszi a fesztivál a P'Art Moziban, ahol a Friss Hús Fesztivál díjnyertes rövidfilmjeit nézhetjük meg. Ezt követően, augusztus 25-26-27-én a fesztivál több mint 140 programmal vár majd ránk.

Forrás: szentendreejjelnappalnyitva.hu / Galéria

Pénteken nyílik meg a főképp Szentendrén élő művészekből, festőkből, grafikusokból, szobrászokból, fotósokból álló IKON Csoport kiállítása a Pirk János Múzeumban, Ürményi-Hamar Lehel képzőművész tárlata az Erdész Galériában, majd Dumtsa Forgatag címmel kezdetét veszi az iparművészeti vásár. A Dunakorzón felállított nagyszínpad mellett a város több pontján is zenei események lesznek. A szentendrei nagy kulturális eseményeknél megszokott, így most is lesz tárlatvezetés a város kiállításain.

A Fő téri ÚjMűhely Galéria bábudvarrá alakul, ahol Kárpát-medencei bábművészek szórakoztatják a kicsiket, a belső térben bábművészeti kiállítás lesz, de a MeseCentrum Olvasósarokba is beülhetnek a gyerekek szombaton és vasárnap.

A sikeres és régi múltra visszatekintő Házak, udvarok, házigazdák program sem marad el. Ennek keretében megismerkedhetünk a városban élő műhely- és üzlettulajdonosok munkájával. Idén ékszerstúdiót, szövő-, kerámia- vagy éppen csokoládéműhelyt is felkereshetünk.

A Tourinform Iroda szervezésében bejárható lesz a városháza. A Fő tér szomszédságában fiatal tervezők és művésztanáruk mutatják be "kapszulakollekcióikat" egy divatgála keretében, a Templomdombon pedig óriásvásznon örökíthetik meg közösen a résztvevők, hogy mit tartanak a fesztivál legfontosabb jellemzőjének. A Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivál részleteiről a www.szentendreejjelnappalnyitva.hu, a parkolási lehetőségekről pedig a www.szentendreirendeszet.hu oldalon olvashattok bővebben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek