Macskarajongók figyelem! Ingyenes kiállítás tele macskákkal a Hegyvidék Galériában

Ahány macska, annyiféle egyéniség: lehetnek játékosak, bújósak, kedvesek, ha a hangulatuk éppen úgy tartja, de lehetnek vadak, szeszélyesek és vadászok is, a nagylábujjunk legádázabb ellenségei. A macska és az ember eme sokszínű kapcsolatát mutatja be a Hegyvidék Galéria új, CICC! című kiállítása, ahol közel húsz kortárs alkotó műveit nézhetjük meg.

Ahogy a CICC! című kiállításon szereplő egyik alkotó, Demcsák Dóra Vanda írja a galéria Facebook-oldalán: „Számomra a macska a végleteket jelenti, hiszen számtalan személyiségjegyük szöges ellentétei egymásnak. Lehetnek kíváncsiak és közönyösek, játékosak vagy épp lusták, lehetnek a kanapén doromboló szőrös szeretetgombócok, s ugyanakkor kifinomult gyilkológépek. Mégis mind kifejezi macskaságukat, a lényüket. Ez a paletta pedig hatalmas szabadságot ad az alkotóknak..."

A Királyhágó téri Hegyvidék Galéria kiállításán 19 kortárs alkotó műveit nézhetjük meg, egészen augusztus 18-ig. 

Demcsák Dóra Vanda: Lopakodó, hegesztett fém; a K Galéria jóvoltábólForrás: Hegyvidék Galéria / FB
BENCS Dániel: Macskanégyzet 3, a Horizont Galéria jóvoltábólForrás: Hegyvidék Galéria / FB

A kiállítás nem hosszú, fél óra alatt körbejárható, de ez alatt az idő alatt a macskát szinte minden létező nézetből megcsodálhatjuk. Még a széken elfolyva nyújtózó, és a fenéknyalogató, kitekert póz is visszaköszön az egy-egy kiállított szoborban. A kiállítást, ami a Királyhágó tér 10-es szám alatt található, gyerekeknek is ajánljuk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek