Nagy-Britanniában él a turista, aki szerelmes gesztusa miatt, akár börtönbe is kerülhet

Az olasz rendőrség szerint Nagy-Britanniában él az a turista, aki egy hete a Colosseum falába véste egy kulccsal a barátnője és a saját nevét. jelenleg ez a felirat díszeleg a majdnem 2000 éves amfiteátrum falán: "Ivan+Haley 23".

Forrás: Nika Suchá/Pixabay

A rendőrségnek az esetről készült videofelvételek alapján, fotók összevetésével sikerült azonosítania az elkövetőt, akinek a nevét azonban nem hozták nyilvánosságra. A pár elhagyta Olaszországot, még mielőtt a rendőrség őrizetbe vehette volna a férfit.

Ahogy korábban írtuk, Gennaro Sangiuliano olasz kulturális miniszter múlt héten egy felháborodott üzenetben ítélte el a rongálást. Az MTi beszámolója szerint azóta újra kikelt a "civilizálatlan és abszurd" viselkedés ellen, és köszönetet mondott a rendőrség gyors fellépéséért. Mint hozzátette: ha az ügy bíróság elé kerül, a tárca lesz a felperes. Reményét fejezte ki, hogy az igazságszolgáltatás szigorúan alkalmazni fogja a törvényt.

Korábban előfordult már hasonló rongálás a Colosseumnál, ami súlyos pénzbüntetést vont maga után.

A vandál tettet egy amerikai turista videózta le. A kaliforniai férfi azt követően tette fel a közösségi médiára, hogy a Colosseum őrei nem mutattak érdeklődést a felvétel iránt.

Idén ez már a negyedik eset volt, amikor valaki a Colosseum falára rajzolt. A vandalizmusért akár 15 ezer dolláros (ötmillió forintos) pénzbüntetésre és 5 év börtönre is ítélhetik a brit férfit, ha sikerülne Olaszországban bíróság elé állítani.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek