Csodás fotók: koreai-magyar népviselet csere a színházi olimpián

A 10. Nemzetközi Színházi Olimpia története során most először szerepel a programban koreai együttes. Az 1994-ben alapított, kizárólag nőkből álló Mutdance a modernitás, a tradíció, a koreai és a globális kultúra fúzióján keresztül fogalmazza újra a kreatív tánc fogalmát.

Forrás: Csudai Sándor

Bemut című előadásuk, melyet először a mai napon, június 15-én Győrben, a Magyar Táncfesztiválon a Győri Nemzeti Színházban, majd szombaton és vasárnap Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban mutatnak be, a társulat ikonikus koreográfiáit vonultatja fel. A műsor ötvözi a társulat régi és új munkáit, amelyekben a közös nevező a rájuk jellemző egyedi mozgásvilág és koreográfia.

A koreai társulat egy hetet tölt hazánkban. Az üdvözlésükre szervezett fogadáson a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészei kalotaszegi és szatmári táncokat mutattak be népviseletben, ízelítőt adva a magyar táncokból. 

Forrás: Csudai Sándor
Forrás: Csudai Sándor
Forrás: Csudai Sándor
Forrás: Csudai Sándor

A rendezvényen a dél-koreai társulat tagjai megismerkedtek hazánk népviseleteivel, majd együtt táncoltak a vendéglátókkal. A Mutdance két táncosa kalotaszegi népviseletben próbálta ki a magyar néptáncot, míg a Magyar Nemzeti Táncegyüttes három táncosa dél-koreai hagyományos viseletet (női férfi hanbokot) öltött magára.

A kis korona alakú jokdurit ünnepi alkalmakkor hordják a nők, illetve esküvőkor is szokásForrás: Csudai Sándor
A Magyar Nemzeti Táncegyüttes női tagján (balról jobbra) egy hagyományos hanbok látható, a férfin egy tisztviselői hanbok és a hozzá tartozó lószőrből font kalap, az elöl ülő táncoson pedig egy ünnepi hanbokot visel, a fején egy jokdurinak nevezett tradicionális kis kalappal (koronával)Forrás: Csudai Sándor

Az elkövetkező egy hét alatt a két tánccsoport több közös programon ismerheti meg egymás kultúráját. A gasztronómiai és táncos találkozók után vár még a vendégekre városnézés és közös pincelátogatás is. 

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek