Útjára indul nyáron a Denagyvilág Szigetmonostoron

Jazz-, nép- és világzene, egyházi zene, irodalmi és társművészeti programok várnak majd ránk a Denagyvilág Fesztiválon, ami július 7-től 9-ig debütál. Ekkor renezik meg először, méghozzá Szigetmonostoron.

Pásztor révForrás: Maarten Sepp / wikipedia (panoramio) / CC-BY-SA-3.0

A rendezvény számos zenész, alkotó és szakmabéli összefogásával valósul meg a Szentendrei-sziget legdélibb településén, amit komppal, biciklivel és sétálva is elérhetünk Szentendréről, már az odaút is egy kaland. 

A Denagyvilág Fesztivál összeszervezésében kiemelkedő szerepet játszott a Szigetmonostoron élő, számos ismert formációban játszó zenész, Varga Kornél, aki zenészek, technikusok, színpadmesterek, grafikusok, fotósok és több más önkéntes közreműködésével hívta életre a rendezvényt - közölték a szervezők az MTI-vel.

A sokrétű szervezésnek köszönhetően a fesztivál nagyszínpadán fellép majd Szabó Balázs Bandája, a Góbé Zenekar, a Babcsán Projekt, a Cimbaliband, a Zajnal és a Times New Roman. A Régi-módi Jazz udvarban Szirtes Edina Mókus és Nagy János, Várallyay Petra és Bolyki Sára, a Borbély Műhely, a Kodály Spicy Jazz, Kovács Linda és Szesztay Dávid játszik, a Panoráma Színházban pedig stand-up és irodalmi műsorok, felolvasóestek várják az érdeklődőket Lackfi János, Mészáros András, Lakos Fanni és Kakasy Dóra részvételével.

Forrás: Denagyvilág Fesztivál / Facebook.com

A Denagyvilágon számos helyi, szigeti és a Dunakanyarban alkotó képző- és iparművész lesz jelen. A helyszíneket Szigetmonostor öt különböző pontján alakítják ki, a látogatókat helyi főzőcsapatok látják vendégül. A Gyerekliget a Madárbarát Parkban délelőttönként ringató foglalkozásokkal, bibliaórával, kincskereséssel, kézműves és sportos foglalkozásokkal várja a kisebbeket, délután ugyanitt koncertet ad a Klárisok és a Kiskalász, ezt moldvai családi táncház követi a Csürrentő zenekarral. 

Néhány helyszín belépőjegy vásárlásával látogatható - ilyen a nagyszínpad, a Régi-Módi Jazz udvar és a Panoráma Irodalmi színpad -, a többi program azonban ingyenes lesz. Bővebb információkat a Denagyvilág weboldalán találtok

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek