Magyar nyelvórákat ad és graffitiket fotóz - Így telik Etelka egy napja a New Yorkban

A New Yorkban élő Blaser Etelka olyannyira rajong a graffitikért, hogy naphosszat képes az utcákat járni és fotózni a színesebbnél-színesebb műalkotásokat. Ma már több mint 1300 kép van a tarsolyában, és fontolgatja, hogy album formájában is megjelenteti őket. 

Blaser Etelka régóta rajong a falfestményekértForrás: Lakáskultúra/Blaser Etelka

Etelka eredetileg 1 évre tervezett Amerikába utazni, nyelvtanulás és tapasztalatszerezés céljából, ám a tervezett időből jóval több lett, és már 25 éve éli mindennapjait a Nagy Almában. Itt ment férjhez, jelenleg Manhattenben dolgozik, és mellette online ad magyar nyelvórákat. Legnagyobb szenvedélye azonban a város falait díszítő hatalmas és látványos graffitik fotózása és gyűjtése.

A világ asszonyai a World Trade Center mellettForrás: Lakáskultúra/Blaser Etelka

Az alkotásokat az utcákat barangolva fedezi fel és fotózza le, majd a zsákmányt elmenti magának, illetve közzéteszi a Facebookon. Etelka 2018 áprilisa óta napi egy alkotást posztol, és ma már több, mint 1300 kép van a gyűjteményében – írják a Lakáskultúra oldalán.

„Humán érdeklődésű vagyok, az ELTE tanárképző szakán végeztem, majd népművelő szakon szereztem diplomát. Egész fiatal korom óta a kultúra minden ága érdekelt, és ez azóta nem változott. A legelején csak hétvégente volt alkalmam bóklászni a városban, de azonnal feltűnt a sok színes falfestmény. Egyik-másik mélyen megérintett, szinte szíven ütött. Így felfedező útjaim során egyre érdeklődőbben figyeltem, majd kimondottan kerestem a friss utcai alkotásokat. Az utóbbi 5 évben pedig tudatos gyűjtésbe kezdtem" – mondja Etelka. 

Meséli, gyakran csak elindul valamerre, máskor előzetes információgyűjtés után választ helyszínt. Szerinte elképesztő kincseket rejt New York, és bizonyos negyedekbe gyakran visszatér nézelődni, fotózni. Az a terve, hogy amíg járni tud, addig folytatja a felfedezést, a gyűjtést és talán egyszer majd egy album formájában is megjelenteti a sok képet. 

Bengáli tigris a betonrengetegbenForrás: Lakáskultúra/Blaser Etelka

További érdekes New York-i graffitiket és Etelka hozzájuk fűződő élményeit a Lakáskultúra oldalán találjátok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek