Pikáns történetekkel is vár a szerelmesek hete az Almásy-kastélyban

Páros keresőjátékokkal, vacsorával, bonbonkészítéssel és esküvőkiállítással készül a házasság hetéhez kapcsolódva a gyulai Almásy-kastély és a vár, ahol február 11. és 18. között rendezik meg a Szerelmesek hetét.

Gyulai Almásy-kastély LátogatóközpontForrás: Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont/Facebook

A látogatókat a bonbonkészítés és játékok mellett két kiemelt - külön belépődíjas - program várja. A Valentin napi vacsorát a kastély Stefánia-szárnyában rendezik, ahol a különleges ételsorok mellett a jelentkezők érdekes és pikáns történeteket is hallgathatnak Szilágyi Sándor történész előadásában - közölte a kiállítóhelyeket működtető Erkel Ferenc Múzeum NKft. szerdán közleményben az MTI-vel.

Az Esküvőkiállításon február 17-18-án csaknem ötven szolgáltató lesz jelen. A rendezvény jótékonysági célt is szolgál: a befolyt összegből a szervezők újraélesztő készüléket vásárolnak, amelyet a város legfrekventáltabb pontján helyeznek ki.

A házasság hete programsorozat több mint két évtizede indult az Egyesült Királyságból, Magyarország 2008-ban csatlakozott a mozgalomhoz. Célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. Idén tizenhatodik alkalommal rendezik meg február 12. és 19. között. Magyarországon a hét idei mottója: szeretetbe kapaszkodva.

A részletes programok megtalálhatók a vár és az Almásy-kastély online felületein.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek