Budapest a mozikban is ünnepli a születésnapját! Tartsatok vele!

Közel 150 éve egyesült Buda, Pest és Óbuda, és létrejött az a város, amelybe mindannyian beleszülettünk, beleszerettünk és amelyben most élünk. Ennek a városnak a születésnapját ünnepeljük november 18-án, méghozzá a főváros 5 művészmozijában, de nem ám csak filmekkel!? Annál sokkal többről szól majd ez a nap!

Forrás: Corvin mozi / Facebook.com

A szervezők egy nagyon sokszínű programsorozattal készülnek a látogatóknak: lesz Comedy Central stand-up est, Momentán impró színház, Larry filmpremier, koncertek és még sok szuper program - főszerepben a szülinapos Budapesttel. Íme egy kis ízelítő:

A Corvin moziban a stand-up nagymesterei gyűlnek össze a Comedy Central szervezésében. Ott lesz 20 órától a Korda teremben többek között Litkai Gergely, Felméri Péter, Ács Fruszina és Szupkay Viktor, Benk Dénes és Rainer-Micsinyei Nóra is, hogy megosszák legviccesebb történeteiket Budapestről, a fővárosi életről. Emellett koncertekkel és klasszikus mozis programmal is vár ránk a Corvin mozi. Zenél a Mayberian Oldschool és a Budabeats, a Budapest Retró vetítése pedig visszarepít a főváros korábbi évtizedeibe.

A Toldiban premier előtt láthatjuk majd a Larry című filmet, Bernáth Szilárd első nagyjátékfilmjét, Vilmányi Benett és Thuróczy Szabolcs főszereplésével. A rap-karrierbe kezdő vidéki fiú, Ádám története nemcsak a filmvásznon, de élőben is megelevenedik: aznap kerül sor a Budapest Open Mic freestyle rapverseny országos döntőjére is - írták az esemény Facebbok-oldalán.

A Puskin moziban a Momentán Társulat dolgozza fel Budapest történeteit – és közhelyeit – nem mindennapi improvizációs játékával. A Tabánban a Heti Fortepan szerzőitől hallhatjuk kedvenc városi sztorijainkat, szigorúan Fortepan képekkel illusztrálva, a Művész moziban pedig a budapesti zenei szcéna elevenedik meg a BP Underground filmjein. A különböző mozis eseményekre a Boldog szülinapot, Budapest! Facebook-eseményen keresztül lehet jelentkezni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek