Valaki hamarosan hazaviheti a leghíresebb földönkívülit

Steven Spielberg klasszikus, 1982-es E.T., – A földönkívüli című filmje egy bolygónkon rekedt földönkívüli hazatérési kísérletének történetét mesélte el. Az ikonikus figura most 3 millió dollárért (1,2 milliárd forint) keresi új gazdáját – adta hírül a The Guardian.

Az E.T. eredeti mechanikus modellje a Julien's Auctions és a Turner Classic Movies (TCM) által szervezett Icons and Idols: Hollywood aukció részeként kerül értékesítésre, amely egybeesik a film 40. évfordulójával. A földönkívülit a filmben egy bábuval jelenítették meg, amelynek 85 mozgatható pontja volt, és 12 szakember felelt azért, hogy E.T. megmozduljon a filmben. A szervezők azt remélik, hogy a kis földönkívülit legalább 3 millió dollárért, azaz közel 1,2 milliárd forintért elárverezik.

E.T. a földönkívüli egyaránt a felnőttek és gyerekek kedvenceForrás: AFP/Universal / AMBLIN/Universal / Amblin

A mérnöki remekműnek számító figurát eredetileg az olasz speciális effektek tervezője, Carlo Rambaldi és csapata álmodta meg, akik el is nyerték a "legjobb vizuális effektek" Oscar díját. A Henry Thomas és Drew Barrymore főszereplésével készült, John Williams zeneszerző szárnyaló zenéjét felvonultató filmet a felnőttek és a gyerekek egyaránt szeretik.

Az aukción az eredeti rajzok is árverésre kerülnekForrás: AFP/Universal / AMBLIN/Universal / Amblin

Az aukción eladásra kerülnek még a film további elemei is, köztük egy E.T. makett, amelyet eredetileg Spielberg számára készítettek, és ami körübelül 80 ezer és 100 ezer dollár között kelhet el. Az eredeti E.T. tervrajz mechanikai illusztrációja 10 ezer és 20 ezer dollár közötti értékre becsülhető. Ezen kívül más filmes relikviák is árverésre kerülnek, többek között Harry Potter Nimbusz 2000 seprűje, amelyet a főszereplő Daniel Radcliffe használt a Harry Potter és a bölcsek köve című filmben. Az Ikonok és bálványok: Hollywood elnevezésű aukcióra december 17-én, szombaton és december 18-án, vasárnap élőben kerül sor Beverly Hillsben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek