Szeretitek a zenét? A független kiadókat? A hanglemezeket? Irány az ILF

Az ILF-et a hazai független lemezkiadók egyik legfőbb eseményeként tartják számon, egyben hazánk első, kifejezetten fizikai formátumokra (vinyl, CD, kazetta) specializálódott, a mainstream zenei világon túlmutató, friss és időtálló értékeket képviselő kiadókra fókuszáló vására - közölték a szervezők az MTI-vel.

A lemez- és kazettabörzét szeptember 10-én az Élesztő Teraszon, a Mammut tetején rendezik meg, ahol szakmai beszélgetések és dj-szettek is várják az érdeklődőket.

A vásár olyan fórumot biztosít a független kiadóknak, ahol a szakmai és zenekedvelő közeg jobban megismerheti egymást, zenei profiltól függetlenül tapasztalatokat cserélhet, szakmailag fejlődhet és nyilvánosságot kaphat. A kiadványokat első kézből, közvetlenül az adott kiadótól lehet megvásárolni. A rendezvényen a magyar punktól a dzsesszen, a technón vagy a hip-hopon át az afrobeatig minden megjelenik.

Az Élesztő Teraszon szeptember 10-én már déltől elkezdődnek a programok, a Tudásbázis keretében a zenei szakmát érintő beszélgetéseket lehet végighallgatni. Lesz például könyvelés workshop, de szó lesz a nemzetközi disztribúcióról is. A lemezgyűjtők köztünk élnek címmel Nádori Péter, Kürti Kristóf és Pándi Balázs beszélgetnek.

A vásáron kora délutántól negyvenegy független hazai kiadó lesz jelen, közülük kilenc most mutatkozik be az ILF közönségének. Több mint tizenöt kiadó jelentkezik új kiadvánnyal (vinyl, CD vagy kazetta), amelyekből több itt lesz először kapható. A vásáron kizárólag készpénzes fizetésre van lehetőség.

A hangulatról a kiadók által delegált dj-k gondoskodnak. Jelen lesz Garpo a TDS Recordstól, iamyank a NOW-tól, KBSZ Beats a Flowin'-tól, Szilágyi Béla dj-szett a Drinkin' Beer in Bandana kiadójától és Abáse az Oshu Recordstól. OIEE után Mr Fiel, majd Erro pakolja a lemezeket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek