Paloznak ismét a Balaton egyik legjobb fesztivál helyszínévé alakul

Szinte minden évben ott vagyunk legalább egy napot a Paloznaki Jazzpikniken, ami akkor sem adta fel, mikor a legtöbb fesztivál helyzete kilátástalan volt 2019-től 2021-ig. A törzsközönség és a szervezők is mindvégig kitartottak. Így lehet, hogy idén három naposan, újult erővel, friss borokkal és remek előadókkal tér vissza a családbarát fesztivál a Balaton mellé.

Paloznak a Balaton északi-partján, a Bakony déli lábánál található és immár 10. alkalommal ad otthont a Paloznaki Jazzpiknik néven ismerté vált három napos bulinak, aminek minden perce az igényes jazz és a jó borok körül forog. Szerkesztőségünk egyik tagja idén is kilátogat a fesztiválra, amit augusztus 4-5-6-án tartanak, és friss jelentést ad majd a hangulatról, a látványról és az ízekről, ugyanis lesz mindenből bőven.

Forrás: © Melczer Zsolt

A hangulatos, Hild-díjjal kitüntetett Paloznak nyugatról Csopakkal határos, kelet felől pedig Lovassal találkozik. A legközelebbi nagyobb város Balatonfüred. Nyáron amellett, hogy remek strandolási lehetőségekkel várja a látogatókat, szabadtéri koncertekkel, kiállításokkal és templomi hangversenyekkel is kedveskedik. Ennek a felhozatalnak az egyik legfontosabb állomása az augusztus elején rendezett Paloznaki Jazzpiknik, ami a környék egyik legnagyobb zenei megmozdulásává nőtte ki magát, nem sokkal az első megszervezése után. 

A Paloznaki Jazzpikniken a fűben ülős, napsütéses délutáni koncertektől a klubhangulaton át a „nagykoncert" élményig minden megvan, de nem kell érte egymást taposni, bokáig a szemétben ácsorogni és órákig sorban állni a street food truck-ok előtt. Paloznak Balatonfüredről csupán 12 perc, és máris a buli közepében vagyunk. Íme az idei felhozatal, zenében, borban, ízben.

Forrás: Chripko Lili

Augusztus 4-6. között 40 koncertet hallgathatunk meg, ha a piknikre érkezünk. A jubileumi Jazzpikniken a jazz és társműfajai mellett a gasztronómia oltára előtt is tiszteletünket tehetjük. Itt válogatott street food kiállítók, pezsgők és balatoni borok várnak majd ránk. A Jazzpiknik házigazdája továbbra is a Homola Pincészet, de a piknik nem piknik további hozzávalók nélkül! A fesztiválhangulatot ínyenc falatok, piknikkosarak, behűtött borok és plédek teszik teljessé, de legutóbb kényelmes babzsákok és napozószékek is a rendelkezésünkre álltak. Majd meglátjuk idén mi lesz még a kínálat.

Felsorolni is nehéz, mennyi jó zenész és zenekar mondott igent a szervezők felkérésére, így most a három nap húzóneveire fókuszálunk: augusztus 4-én a legendás jazz-duó, Richard Bona & Alfredo Rodriguez Band formációja nyitja a 10. Jazzpikniket. A duó után pedig a világhírű brit soul és R&B énekes-dalszerző, Emeli Sandé érkezik a Nagyszínpadra.

Olyan pop- és klubslágereket készített, mint az All Around The World, vagy a People Hold OnForrás: Paloznaki Jazzpiknik / Sajtó

Augusztus 5-én a '80-as, '90-es évek legnépszerűbb brit énekesnője, Lisa Stansfield érkezik a színpadra. Több mint három évtizede tartó, elsöprő sikerű karrierjével Lisa Stansfield valódi legenda a pop és soul műfajokban. A legendás pop-soul énekesnő örökérvényű slágerei mellett új dalaiból is válogat az estére.  Ezt követően minden idők egyik legsikeresebb hiphop-tánczenei formációja, a Stereo MC's pörgeti fel a piknikezőket. Ezen az estén mi is ott ropjuk majd a piknikezők között.

Augusztus 6-án, szombaton egy igazi legenda lép fel: a világ leghíresebb funky zenekarának utódja, az Al McKay's Earth, Wind & Fire Experience látogat el Paloznakra, hogy Al McKay felépülése után, a tavalyi elmaradt koncertjüket pótolva osztozzanak az emelkedett hangulatban. A három nap megkoronázásaként az MF Robots utánozhatatlan hangjai töltik meg a balatoni domboldalt. Az MF Robots a soul, az R&B, a funk és a popzene stílusait ötvözi energikus, új hangzású zenévé.

Gasztro hullám és piknik-himnusz

A piknik menüjében idén a street foodé a főszerep, de a Culinaris is kint lesz mint kiállító. Ott lesz a helyszínen a Smokey Monkies autentikus amerikai BBQ ételeivel, a Cheap-Cheap Csóka egyedi burritókkal, lepényekkel és burgerekkel, a Balkán Bisztró autentikus balkáni ízekkel, The Grilled Piggy grillezett szendvicseivel, a Nemo Fish & Chips & Salad Bar friss tengeri-, és édesvízi halas ételeivel, a Che Che spéci burgereivel, és a Macesz Bistro is kulináris kalandra csábítja a vendégeit.

Forrás: Chripko Lili

A gasztrokiállítók között szerepel még a Paneer vegetáriánus ételeivel, a Lili's Truck 100% gluténmentes finomságaival és a Pizz'Burger, Magyarország első hibrid pizzaburger truckja. A teljes felhozatalt és a faluban fellelhető finomságok, illetve kitelepült pincészetek listáját megtaláljátok a Jazzpiknik.hu oldalán.

Pár napja érkezett a hír, miszerint a fesztivál himnusza is elkészült, ami szerves része a háromnapos vigasságnak. „A zene benned" című fesztiválhimnuszt idén a Random Trip jegyzi, Dárdai Blanka és Vavra Bence énekével kiegészülve.

A dal egy laza, nyári életérzésben adja át a zenében rejlő segítőerőt, ami közös támaszunk a mai világban. A pozitív vibe-okat sugárzó dalra mezítláb, pezsgővel a kézben táncolnak majd a piknikezők a Balaton-parti domboldalon, így ünnepelve az életet és a piknik 10. születésnapját.

A szombatni nap ajánlójára, és a pénteki (augusztus 5-i) élménybeszámolóra augusztus 6-án számíthattok itt a Travelo oldalán. A fesztiválra még lehet kedvezményes bérleteket és napijegyeket vásárolni augusztus 3-ig, onnantól pedig már csak a helyszínen teljes áron.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek