Szakadjunk ki a városból, menjünk Panyolára fesztiválozni

A jubileumi évet követően újra színes programokkal - koncertekkel, táncházzal, kiállításokkal, gyermekprogramokkal - vár mindenkit az augusztus 5-6-7-i PanyolaFeszt. A szervezők megmutatják a megye értékei mellett a helyi örökségeiket is, és egy vidám, családias három napot kanyarintanak a Tisza, a Szamos és a Túr folyók közelében fekvő, hatszáz lelkes község utcáira - továbbra is azon szlogen mentén, hogy „...mintha haza jönnél".

Forrás: PanyolaFeszt / Sajtófotó

Idén, a 16. alkalommal megrendezett fesztiválon tíz helyszínen zajlanak majd a programok, a változatos zenei paletta mellett számos színházi produkció is helyet kap a kulturális kínálatban - közölték a szervezők a Panyolafeszt.hu oldalán.

A Szatmár és a Bereg értékeit bemutató fesztiválon színpadra lép többek között Szalonna és Bandája, valamint a Jantyik testvérek, Petrás Mária és a Tázló együttes, a Csángálló, a Kalyi Jag, Bakos-Kiss Gábor, Pásztor Márk, a Kelet Brass Band, a Bakator Zenekar és a Lóci Játszik.

A gyerekeket pulyasarokkal várják, lesz vándor játszótér, bábkiállítás és -készítés, népi fajátékok, autós mozi, közben a felnőtteket pálinka- és különleges borkóstolásra, kerékpár- és pálinkatúrára, aszaló- és főzdelátogatásra, táncházra invitálják.

A programban szerepel még könyvbemutató, templomlátogatás, Szamos-parti lovas- és íjászbemutató, a helyi értékek iránt érdeklődőket pedig hagyományos szatmári ételek kóstolójával, illetve kézműves utcával várják Panyolára.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek